Titta, här är Tores heta Elitloppslista

Foto: ALN
Local Conch, Maharajah, Lisa America och Joke Face är några av de som slåss om de sex sista platserna till Elitloppet.
TRAV

Tolv stjärnhästar slåss om sex platser.

Nu börjar kampen om de sista biljetterna till Solvallas Elitlopp om två veckor.

– Lisa America ligger väldigt bra till för att få en inbjudan, men det är verkligen hårt om platserna, säger travbanechefen Tore Fyrand.

Om 13 dagar avgörs Elitloppet och Solvallas chef, Tore Fyrand, har sex biljetter kvar att dela ut.

Och det är hårt kamp om platserna – minst sagt.

Efter helgens stortrav i Örnsköldsvik och Oslo har många hästar visat framfötterna och Fyrand och hans kollegor har ett delikat problem under den sista veckan innan spårlottningen som äger rum i TV4 på söndag.

Arch Madness vann helgens storlopp Oslo Grand Prix och Tore Fyrand var mycket imponerad av hästen som sedan länge varit klar för Solvallas Elitlopp då han var den första hästen som blev inbjuden.

– Arch Madness bekräftade sin klass och det är jag väldigt glad för. Sen var Lisa America klart bäst av de övriga men även Define The World gjorde ett fint lopp och den som verkligen överraskade var Classic Grand Cru som spurtade bra som trea. De andra levde inte riktigt upp till förhoppningarna och det tråkiga var att Torvald Palema skadade sig. Jag är ingen veterinär, men det såg inte bra ut och något var fel, säger Fyrand.

I övrigt, vad säger du om helgen?

– Joke Face var också väldigt bra i Oslo och stärkte sina aktier. Local Conch gjorde ett väldigt bra finallopp i Megaman Cup och jokern i leken är Maharajah som inte kom till Oslo men som är aktuell för Elitloppet. På Solänget var Robert Berghs Real de Rabut bra och Marshland okej som tvåa, de två finns också med i diskussionerna. Det var väldigt bra sport i helgen och trots ösregn i Oslo fick vi se många hästar i bra form. Yarrah Bokos chanser försvann kanske då han fick ett tufft lopp men inte riktigt grejade det.

Vilken häst ligger närmast en Elitloppsinbjudan?

– Det är väl inget tvivel om att Lisa America ligger bra till. Men vi ska prata med olika tränare och kolla lite mer innan vi bjuder in. Vi ska ha möte i morgon (tisdag) och sen kommer vi nog bjuda in några hästar. Sen har vi några intressanta hästar på Solvalla på onsdag, bland annat Iceland.

”Det är ingen fara”

Snackhästen Rapide Lebel tröttnade helt i Oslo Grand Prix efter ett extremt tufft lopp då kusken körde som att han hade stulit hästen. Efter loppet var kretsen kring hästen mycket besvikna och hotade med att avstå Elitloppet. Men Tore Fyrand kommer med lugnande besked.

– Klaus Koch har varit i kontakt med tränaren och de sa att vi kommer. Jag tror det inte är någon fara, de vill gärna starta i Elitloppet, säger Tore Fyrand till Trav365.

FAKTA

Här är hästarna som slåss om Elitloppsplatserna

Lisa America

Local Conch

Joke Face

Lavec Kronos

Wishing Stone

Real de Rabut

Classic Grand Cru

Maharajah

Marshland

Oracle

Iceland

Year In Review

ARTIKELN HANDLAR OM