– Specialister från USA är inkopplade

Foto: ATG.SE
TRAV

Efter den senaste månadens kaos på ATG.

Nu lovar spelbolaget bättring.

– Jag är optimistisk att atg.se snart skall vara fullt tillförlitlig igen, säger ATG:s kommunikationschef Kerstin Wallentin.

ATG:s hemsida har under de senaste veckorna skapat jätteproblem för travspelarna. Under flera stora travdagar har sajten kraschat vilket omöjliggjort för spelarna att se och spela på loppen.

”Jobbar stenhårt”

Så sent som i lördags låg sajten nere i över 15 minuter inför spelformen Dagens Dubbel och det gjorde många läsare i Trav365:s liverapport upprörda. Efter den senaste tidens kaos har nu ATG kopplat in hjälp från USA för att åtgärda.

– Vi jobbar stenhårt på att lösa felet tillsammans med leverantören av denna utrustning. Interna och externa specialister från både Sverige och USA är inkopplade, dygnet runt. Nätverkshårdvara är utbytt och uppgraderingar har gjorts. Vi jobbar nu på att testa och säkra systemen på olika sätt för att kunna vara säkra på att atg.se fungerar stabilt igen, säger Kerstin Wallentin i ett pressmeddelande.

– Jag är optimistisk att ATG.se snart skall vara fullt tillförlitlig igen, men jag vill inte lova något innan vi är säkra på att felet är åtgärdat.

Varför har ATG.se råkat ut för de här stoppen?

– Problemen har med vår centrala nätverksutrustning att göra, där internettrafiken dirigeras och styrs till olika sajter och servrar, säger Wallentin.

ARTIKELN HANDLAR OM