– Vi hoppas att han ska komma tillbaka

Foto: KANAL75/LARS JAKOBSSON
TRAV

Åke Svanstedts stjärna Torvald Palema klappade igenom totalt i Oslo Grand Prix.

Anledningen: En jätteinfektion.

– Vi kommer vara ytterst noga med att kolla så att han inte har tagit någon skada av den här genomklappningen, säger förstemannen Glenn H Persson.

Torvald Palema och Åke Svanstedt var hårt betrodda av spelarna i Oslo Grand Prix under söndagen. Hästen, som sällan gör ett dåligt lopp, hittade en bra position i andra utvändigt men med 800 meter kvar till mål var hästen trött och dalade genom fältet. Över upploppet var hästen så trött att han knappt tog sig över mållinjen och man befarade det värsta. Men det visade sig att hästen ”bara” var sjuk och inte skadad.

Hästen var efter loppet på besök hos veterinären och det visade sig att hästen tävlade med en kraftig infektion i kroppen i Oslo. När hästens blodvärden kollades upp under måndagen syntes det att han hade "höga vita" och omgående sattes en antibiotikakur in.

– Kuren är under fem dagar. Nästa tisdag skall Torvald Palema på återbesök hos veterinären och då skall ett nytt blodprov tas. Det är bara att hoppas att infektionen har gett med sig då, berättar Glenn H Persson på Axevallas hemsida.

– Det syntes i alla fall inget i halsen på Torvald Palema, så sannolikt har han drabbats av en infektion i hela kroppen och då är det inte lätt att göra sig själv rättvisa, sägerGlenn H Persson, försteman i stall Åke Svanstedt.

”Inte att tänka på”

Efter fiaskot är Torvald Palema nu helt avskriven från Elitloppet. Men Glenn H Persson berättar för Axevallas hemsida att han hoppas att hästen återhämtar sig och snart visar sig på banan igen.

– Elitloppet är förstås inte att tänka på. Men annars hoppas vi givetvis att han skall komma tillbaka på tävlingsbanan. Vi kommer dock vara ytterst noga med att kolla så att han inte har tagit någon skada av den här genomklappningen. Ska han tävla igen, så måste det vara den "gamle, fine" Torvald Palema, avslutar Glenn H Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM