Pokerproffset: Jag vann 1,3 miljoner

Peter ”Nalle” Hedlund vann miljonvinst i helgen – berättar om spelsuccén

Foto: PRIVAT
TRAV

Pokerproffset Peter ”Nalle” Hedlund vann 1,3 miljoner kronor i helgen.

Han läste på hela dagen och lyckades vinna storvinsten.

– Känslan att sätta alla sina nycklar i systemet var underbar, säger han till Pokermagazine.se.

Helgens V75-tävlingar slutade med 18 nya miljonärer på V75. Nu träder en av miljonvinnarna fram, pokerspelaren Peter "Nalle" Hedlund, satte alla rätt och är nu 1,3 miljoner kronor rikare.

Peter Hedlund går under smeknamnet ”Nalle” och har spelat in åtskilliga miljoner på poker. Sedan flera år tillbaka livnär han sig på kortspel och 2009 blev han nominerad till Sveriges bästa live-turneringsspelare.

Läste på ordentligt

Nu skördar han även stora framgångar på trav då han tog hem storvinsten på V75 i lördags.

För Pokermagazine berättar han att han hade lagt ner en hel del tid inför lördagen lopp och läst på sedan tidigt på morgonen. Han satt hemma framför tv:n med sina vänner och såg hur hans hästar vann.

– När vår spik Sten Li vann till 19 gånger pengarna i sjätte loppet kändes det som det skulle bli spets och slut för Bachelors Dream i sista avdelningen eftersom den hade värmt bra. Då kändes det att vi var nära. När den då satt i sista loppet kände jag, äntligen. Jag har vart i samma läge så många gånger tidigare, då har det varit galopp på sista långsidan eller målfotoförluster. Det känns väldigt skönt också att få vinna på kunskap istället för tur då jag hade tålt att många som kom tvåa, trea och fyra i loppen hade vunnit. Systemet satt med marginal, berättar han för Pokermagazine.se.
I en tidigare intervju med Trav365 berättade han om sitt travintresse och att han bland annat är med och deläger Hold’em No Limit som startat på V75 flera gånger.

Avstå att spela

Han spelar ofta med hjälp av Jokersystemet, ett reducerat system utskrivet på flera kuponger, och hans tips för att lyckas på trav är att satsa större summor.

– Ska man gå in seriöst för V75 bör man göra ett system för mellan 5 000 till 12 000 kronor. Det är bättre att stå över omgångar som ser favoritbetonade ut eller när man inte har några bra idéer. Men när man verkligen har bra idéer då ska man gå in hårt istället, berättade han då.

ARTIKELN HANDLAR OM