Lennartsson: Den här hästen är unik

Foto: Lars Jakobsson/KANAL75
TRAV

Per Lennartsson fyllde 45 år under onsdagen.

Bästa presenten: Seger i Meadow Roads lopp och en trolig Elitloppsbiljett.

– Den här hästen är en present i sig, han är unik, berömde Per Lennartsson segerhästen Year In Review.

Nästa söndag avgörs Elitloppet på Solvalla med tre miljoner kronor i förstapris och endast fyra biljetter har Solvallas chef Tore Fyrand kvar att dela ut. Under onsdagen avgjordes Meadow Roads lopp på Solvalla med 100 000 kronor i förstapris och där visade två hästar upp sig som är kandidater till att få Elitloppsplatser.

Per Lennartssons nya stjärna Year In Review vann loppet och tog sin tredje raka seger i Lennartssons träning. Hästen satt långt ner i andraspår men kunde via en mäktig spurt (1.07,3 sista 500 metrarna) avgöra loppet. Efter en härlig och rivig upploppsstrid var fjolårets Elitloppsvinnare Iceland knappt slagen. Iceland tog över ledningen efter 500 meter och kämpade tappert men fick ge sig i sista steget.

Drömmen: Två Elitloppshästar

Per Lennartsson har redan en häst med i Elitloppet i form av Rakas men efter Year In Reviews uppvisning finns chansen att även han blir inbjuden. I vinnarcirkeln var Lennartsson, som fyllde 45 år dagen till ära, överlycklig.

– Den här hästen är en present i sig, han är unik på sitt sätt och ger sig aldrig. Han vill alltid vara först, oavsett om de heter Iceland eller så. Jag hade på känn sista 50 metrarna att jag skulle knäppa honom, men Iceland gav sig inte. Den här hästen har i de allra största sammanhangen att göra, det är bara så. Nu får vi se imorgon hur han tagit det här loppet. Jag har två superhästar i högsta divisionen, sa Per Lennartsson.

”Åker man ut vill man vinna”

Även Stefan Melander var nöjd med Icelands insats. Hästen travade felfritt i ett helt lopp – vilket han inte lyckats med på över en månad.

– Det var tråkigt att jag förlorade, men den här balansen är ganska värdelös. Åker man ut vill man vinna men hästen gick bra, han gjorde det. Han kommer bli kraftigt förbättrad med den här insatsen, sa ”Tarzan”.

Year In Review vann på 1.12,1 över 1 640 meter med bilstart.

ARTIKELN HANDLAR OM