”Det är en stor skandal”

Foto: ALN
Stefan Melander, Anders Lindqvist, Ulf Ohlsson och Stig H Johansson.
TRAV

Nils Enqvist har åkt fast för dopning.

Tre hästar i stallet har testats positivt för bland annat anabola steroider.

Nu rasar kollegorna mot beskedet.

– Det gör mig ytterst besviken, säger tränaren och experten Anders Lindqvist.

I dag kom bomben från ST (Svensk Travsport). Travtränaren Nils Enqvist, som bland annat har haft fina framgångar med Opal Viking, har åkt fast för dopning. Vid ett oanmält besök på gården testade tre hästar positivt för bland annat anabola steroider och smärtstillande. I samband med utredningen påträffades sprutor och kanyler i soporna i Nils Enqvists stall.

Så här reagerar Enqvists kollegor efter beskedet:

Stig H Johansson, travtränare

– Jag har inte hört någonting, så det är svårt att uttala sig. Jag säger ingenting, jag måste ha mer detaljer.

Anders Lindqvist, travtränare och expert

– Jag är otroligt besviken för jag har alltid ansett att han varit en travets hedersman och han har också blivit utnämnd till det.  Det gör mig ytterst besviken och jag fattar ingenting. Opal Viking tävlade så ofta så han lär blivit testad väldigt ofta. Efter det har man inte sett honom i listorna och det kan ha gjort Nisse desperat. Det här trodde jag inte om Nisse.

Stefan Melander, travtränare

– Det var inte så kul. Jag trodde inte det fanns sådana saker i Sverige. Oavsett vem det skulle vara tycker jag det är tråkigt att sådana där saker används. Jag känner inte Nisse så mycket, men det är tråkigt att de använder sådana saker. I det här landet har vi varit otroligt befriade från sådana här saker, och det är jag glad för.

Ulf Ohlsson, travtränare

– Man blir chockad om det stämmer, det måste jag säga. Om det stämmer är det en stor skandal.

Roger Walmann, travtränare

– Det är otroligt tråkigt för travsporten att det ska behöva vara så här. Tyvärr vet vi ju alla som håller på med det här så är viss procent som vill ”joxa” och det är bara tråkigt. Jag bryr mig inte om det annars, men tråkigt för travsporten.

ARTIKELN HANDLAR OM