”Jag är förbannad”

Foto: KANAL75
Nils Enqvist med Opal Viking till vänster. Mantorps travbanechef Lars A Sjöberg till höger.
TRAV

Torsdagen började som en mardröm för Mantorps chef Lars A Sjöberg.

Tidigt på morgonen fick han beskedet om Nils Enqvists dopningsskandal.

– Enkelt uttryckt så visste jag inte hur förbannad eller besviken jag skulle bli, säger Sjöberg.

Bomben från ST under torsdagen chockade hela trav-Sverige. Den populäre småtränaren Nils Enqvist, som bland annat har haft fina framgångar med Opal Viking, har åkt fast för dopning. Vid ett oanmält besök på gården testade tre hästar positivt för bland annat anabola steroider och smärtstillande. I samband med utredningen påträffades sprutor och kanyler i soporna i Nils Enqvists stall.

”Känns tragiskt”

Enqvist har sin licens på Mantorpstravet och Opal Viking har varit banans stora reklamhäst under de senaste åren. Banans travbanechef fick skandalbeskedet under torsdagsmorgonen och blev bestört.

– Det har funnits bättre dagar än den här. Mats Fransson från ST ringde och sa att han hade något tragiskt att delge mig och sedan får jag en beskrivning av att man funnit positiva båda A och B-prov på hästar i Nisses stall.

Hur reagerade du då?

– Enkelt uttryckt så visste jag inte hur förbannad jag skulle bli eller hur besviken, det är nog bara att välja. Det kändes bara tragiskt, inte minst då vi är i en feststämning då Prince Tagg ska försvara banans färger under Elitloppet så fokus är någon annanstans. Ordet bestörtning använder man inte så ofta men det passar väl in här, det kändes mycket tråkigt.

”Har inte sökt honom”

Trav365 har under hela dagen sökt Nils Enqvist för en kommentar – men utan framgång. Inte ens hans hemmabana har varit i kontakt med Enqvist.

–  Nej, det har vi inte och jag ska vara ärlig och säga att jag inte sökt honom för jag vet inte vad jag ska prata med honom om. Jag hade besök i dag av ST-folk som träffat Nisse, det är de som håller i utredningen så det är inte vår sak. Deras sak måste ha sin gång.

Hur går ni på Mantorpstravet vidare med det här? Vad kan ni göra för att visa att det han gjort inte är acceptabelt?

– I morgon har vi en morgonbön på kontoret så då får vi diskutera och summera och sen får vi se hur vi går vidare och om vi eventuellt ska prata med Nisse.

– Det känns lite tidigt hur vi ska ställa oss mot Nisse. Alla utredningar lär bli klara innan vi tar ställning till saker och ting, säger Lars A Sjöberg till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM