Stig H:s varning: Jag vågar inte lova något

Foto: ALN
TRAV

Han är en av Stig H Johanssons absoluta favorithästar.

På lördag kan Wellino Boko vinna H.K.H Prins Daniels lopp – och tjäna 500 000 kronor.

– Han känns väl förberedd inför den här starten, även om jag inte vågar lova att han är helt på topp, säger Stig H.

Sjuårige Wellino Boko är en häst som ligger Solvallaprofilen Stig H Johansson varmt om hjärtat. Hästen har under hela sin karriär visat prov på kunnande utöver det vanliga – men har i flera omgångar stoppats upp av skador. I år har hästen tagit sig tillbaka efter en allvarlig skada och årets tre starter har resulterat i en seger.

På lördag startar stjärnhästen i H.K.H Prins Daniels lopp på Gävletravet med 500 000 kronor till vinnaren. Loppet har samlat tio topphästar och den häst, kusk och tränare som vinner får chansen att träffa Prins Daniel och Kronprinsessan Viktoria.

Wellino Boko startar från spår fem bakom startbilen och blir hårt betrodd av spelarna. Tränaren har stor tro på sin häst – men varnar spelarna för att formen kanske inte riktigt är på topp ännu.

– Nu har han gjort tre starter efter sin långa skadeperiod och jag har varit fullt nöjd med honom varje gång. Han har av allt att döma tagit loppen på bra sätt och känns väl förberedd inför den här starten, även om jag inte vågar lova att han är helt på topp, skriver Johansson på sin hemsida.

Ska bli spännande”

– Det här blir första gången Wellino Boko tävlar över kort distans – vilket Stig H ser fram emot.

– Wellino Boko står inför sitt första sprinterlopp någonsin och det ska bli spännande att se hur han hanterar den nymodigheten. Han är ingen raket i starten, så vi får hoppas att loppet körs i det höga tempo som skulle passa honom bra. Det handlar om ett tufft guldlopp och jag vågar inte ha någon bestämd uppfattning om chansen, men givetvis hoppas jag att Wellino Boko kan hävda sig väl, skriver Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM