TV4: I drömvärlden är prinsen i studion

Foto: kanal75/AP
TRAV

TV4 storsatsar när det är V75 med kunglig glans.

De hoppas få en intervju med Prins Daniel – i direktsändning.

– I min drömvärld så skulle han vara gäst i studion inför sitt eget lopp, säger Patrik Ståhl på OTW, som producerar TV4:s travsändningar.

På lördag är det V75-tävlingar på Gävletravet. Utöver fin travsport kommer Prins Daniel och Kronsprinsessan Victoria till banan. De kommer vara med under invigningen och vara prisutdelare i V75-3, Prins Daniels eget lopp. Över 80 journalister kommer att vara på plats för att bevaka tävlingarna med den kungliga glansen. TV4 är på plats och direktsänder – och de storsatsar.

– Vi kommer försöka sprida så mycket glans som möjligt. Vi inleder med bilder från invigningen. Självklart kommer vi försöka få till ett samtal med Prins Daniel. Det som är kul är att han har ett stort travintresse. En kunglighet som gillar trav och har ägt travhäst, säger Patrik Ståhl på OTW.

”Jobbar på alla fronter”

Är det möjligt att paret kommer till studion?

– I min drömvärld så skulle han vara gäst i studion inför sitt eget lopp, det vore fantastiskt. Men jag tror inte det är möjligt. Vi jobbar på alla fronter för att få med honom, men det är inte vårt beslut. Vårt mål är i alla fall att få tag på honom någonstans under dagen, förklarar Ståhl.

Hur kommer sändningen se ut i övrigt?

– Det blir mycket Elitloppssnack. Vi ska försöka få tag i de kuskar som är klara för loppet. Det är två höjdpunkter. Kungligheterna på plats och Elitloppet, säger Patrik Ståhl.

ARTIKELN HANDLAR OM