”Spikar emot storfavoriten”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Det ser spännande ut, ingen jättestor favorit och det är ganska jämna lopp. Det kan bli hygglig utdelning och det är väldigt roligt att se kallblodskungen och prinsen på plats. Kunglig glans över omgången.

Veckans spik

8 Brioni (V75-3) har visat att han går bra med en rejäl genomkörare inför stora lopp. Han kommer köra honom ganska rejält och han har visat att han är en riktig klasshäst. Jag tror han vinner trots spåret, det fixar Lövgren.

Veckans drag

9 Reidar Burge (V75-7) har visat jämn och fin form på slutet. Bara ett plus med bakspår då han är lite vass från början. Rygg direkt vilket är bra. Borde kunna bli bra utdelning trots att det är V75.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

En häftig V75-omgång veckan innan Elitloppshelgen. Bra jobbat, Trav Gävleborg. Flera hårt betrodda hästar dras med besvärliga bakspår och kan få problem med Gävles snabba bana.

Veckans spik

2 Master Danchip (V75-1) är en bra och normalt travsäker häst med spetsläge. En nöt för trolige favoriten 8 Staro Allentown att knäcka.

Veckans drag

Sebastian K. (V75-3)  imponerade från ett svårt läte mot tufft motstånd och det räckte till en plats här. Möter bra hästar även denna gång, men Örjan är normalt säker.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Spännande omgång och det ska bli kul att se vilka hästar som tar de sista platserna till V75-finalerna. Bra klass på omgången och min spik vinner på ren klass.

Veckans spik

6 Atlas Boko (V75-6) såg jättefin ut i årsdebuten senast då han gav ett klassigt intryck. Det känns som att han utvecklats under vintern och det här loppet borde han vinna på ren klass.

Veckans drag

1 Big River Supreme (V75-7) vann lätt senast och blir intressant här. Blir lite bortglömd då Svanstedt J:R sitter i vagnen och från perfekt läge räknas han tidigt. 12 Natural Grace (V75-4) har fin fart, spurtar bra med rätt resa.

ARTIKELN HANDLAR OM