Stjärnkuskens kritik mot Solvalla-chefen

TRAV

Många läsare har varit upprörda över vissa elitloppsinbjudningar.

Nu reagerar även nordens segerrikaste kusk Jorma Kontio.

– Jag tycker att vissa inbjudningar är konstiga. En del har blivit inbjudna på ganska klena meriter, säger han till Trav365.

Foto: aln
Inte nöjd Jorma Kontio kritiserar Solvallas inbjudningar till Elitloppet.

Två platser återstår att fylla till årets Elitlopp.

Många upprörda läsare har de senaste veckorna hört av sig till Trav365 och ifrågasatt flera av inbjudningarna.

Det har varit kraftiga reaktioner i mail och olika chattforum där folk har tyckt att vissa hästar har för klena meriter och helt enkelt inte platsar i Elitloppet.

Nu reagerar även stjärnkusken Jorma Kontio. Nordens segerrikaste kusk, med över 7000 segrar, ifrågasätter varför flera av hästarna har bjudits in.

– Jag tycker att vissa inbjudningar är konstiga. I en del fall verkar det som att det räcker med att vinna ett lopp på en 1.12-tid på någon landsortsbana för att bli inbjuden. En del hästar har blivit inbjudna på ganska klena meriter, säger Jorma Kontio till Trav365.

”Inte sämre än de andra”

Under torsdagskvällen körde Kontio Hot Tub till seger på tiden 1.11,9 på Hagmyren. Kontio menar att med tanke på vissa inbjudningar som gjorts så borde även Hot Tub få vara med i Elitloppet.

– Jag kände direkt i värmningen att Hot Tub var något alldeles extra till häst. Han var riktigt fin och vann på 1.11,9 på ett bra sätt. Med tanke på den insatsen är det konstigt att inte han har fått någon inbjudan, säger Kontio lite med glimten i ögat.

Men menar du på allvar att han skulle platsa i Elitloppet?

– Ja, jag tror inte att han är sämre än några av de andra hästarna. Det är alltid kul att ha någon häst att köra i Elitloppet och jag har ingen med i år. Jag tror inte att han hade gjort bort sig så bra som han kändes.

Solvallas chef Tore Fyrand har tidigare i veckan svarat på kritiken över att vissa hästar har bjudits in till Elitloppet.

– Det är bra att folk engagerar sig, men vi står för de inbjudningar vi har gjort, säger Tore Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM