”Som att Stig H skulle ha 50 hästar på V75”

Foto: kanal75
TRAV

Sverige yngste proffstränare Rikard N Skoglund, 21,  startar halva stallet på V75.

Tre hästar kommer till start på Gävle under lördagen.

– Det är sånt här man drömmer om, säger Skoglund.

21-årige Rikard N Skoglund (fyller 22 senare i sommar) har 13 hästar på sin träningslista, av dem är sju starthästar. På lördag när Gävletravet kör V75-tävlingar selar Sveriges yngste proffstränare ut halva stallet. Tre hästar kommer till start.

– Det är såna här grejer man drömmer om. Att bara ha en häst till stort, att ha tre är mycket stort, säger han och fortsätter:

– Jag sa lite på skämt; det är som att Stig H skulle 45-50 hästar på V75. Det är kul att alla kom med, tanken var att det skulle vara en pr-grej. Det är kul för ägarna också.

”Tre bra chanser”

Du startar Lady Line (V75-2), Vildvitter (V75-5) och Lucky Moment (V75-7). Vem av dem har bäst chans?

– När jag anmälde trodde jag att Lucky Moment var bästa chansen , när jag såg listorna trodde jag på Lady Line och när jag hade kört startintervallerna var det Vildvitter som jag tyckte kändes bäst.

Så tre bra chanser alltså?

– Det är tre bra chanser. Hästarna har bra form och hade ganska tur med spåren. Det är ingen jätte, jättehet vinnare, men får vi bara bra lopp så är vi med och krigar om platserna.

”Likheter med Prince Tagg”

Lucky Moment som startar i V75-7 har samma pappa (Prince R.S.) som elitloppsklare Prince Tagg. Och det finns likheter enligt tränaren.

– Det är lika till färgen och har en väldigt vass spurt. Bra skalle på båda två, det är så man kan likna dem, säger Rikard N Skoglund.

– Lucky Moment har imponerat. Det känns som en riktigt bra häst.

ARTIKELN HANDLAR OM