Kolla, det här visste du inte om prinsen

TRAV

Travsporten är inget nytt för prins Daniel och Kronprinsessan Victoria.

Prinsen har tidigare varit delägare i toppstoet Sue Boko som sprang in drygt 800 000 kronor.

– Både Daniel och Victoria var på Solvalla när hon tävlade. De följde hästen en hel del, har Stefan Hultman tidigare berättat för Sportbladet.

I maj avgjordes den första upplagan av H.K.H prins Daniels lopp på Gävletravet.

Både prins Daniel och Kronprinsessan Victoria var på plats för att vara med i invigningen och vara prisutdelare i loppet.

Det var inte första gången som paret besökte en travbana. Vad många inte känner till är att prins Daniel tidigare har varit hästägare. För några år sedan var han delägare i Sue Boko som vann sex lopp och sprang in drygt 800 000 kronor. Hästen tränades av Stefan Hultman och hade sin hemvist på hans gård på Ekerö utanför Stockholm.

– Både Daniel och Victoria var på Solvalla när hon tävlade. De tyckte självklart att det var kul när hästen vann och de följde henne en hel del. De var även ute på gården och hälsade på Sue Boko och gick runt i hagen bland hästarna. Men de höll alltid en låg profil, har Stefan Hultman sagt tidigare.

”Jordnära och snäll”

Solvallatränaren fick kontakt med prins Daniel när han började träna på hans gym i Stockholm. Prinsen lade upp ett träningsprogram för Hultman som gjorde att han blev av med sina krämpor.

– Jag hade problem med både en axel och en handled tidigare. Men efter regelbunden träning på Daniels gym försvann problemen. Det träningsprogram som lades upp för mig var helt klockrent.

– Daniel är en mycket jordnära och snäll kille. Vi pratade mycket idrott och träningsfysiologi tillsammans. Han är enormt kunnig inom det området och gav mig flera goda råd.

ARTIKELN HANDLAR OM