Kontio: ”Jag tror på bra vinstchans”

Foto: kanal75
TRAV

Timo Nurmos är het inför V75 och tränar två favoriter och en skräll.

Två av hästarna körs av Jorma Kontio som lämnar klartecken på en av dem.

– Atlas Boko kändes mycket fin i årsdebuten och jag tror på bra vinstchans. Det är ett spikförslag, säger Jorma Kontio till Trav365.

Det kan bli en bra eftermiddag i Gävle för Timo Nurmos. Solvallatränaren har tre hästar till start och både Staro Allentown och Atlas Boko är klara favoriter.

Precis som Jorma Kontio tror Nurmos mest på Atlas Boko. Fyraåringen årsdebuterade med en övertygande seger och hade inför det loppet inte startat sedan i slutet av oktober förra året.

– Atlas Boko (V75-6) var mycket fin i årsdebuten då han vann lätt med krafter kvar. Det känns i jobben som att han har gått framåt med den genomköraren i kroppen. Han var fin i både måndags- och torsdagsjobbet den här veckan. Jag tycker att hästen känns lite spänstigare och smidigare nu än tidigare. Han har lagt på sig mycket muskler under vintern och han visade i fjol att han tillhör de bästa i kullen genom att kvala in till Kriteriet. Springspåret kan han inte utnyttja till någon ledning eftersom han inte är någon raket ut. Men hästen är som sagt bra och borde vara en av de som kan göra upp om det. Jag tycker att han är min bästa chans i omgången, säger Timo Nurmos som även berättar att balansen troligen blir skor runt om.

”Måste räknas tidigt”

Så här säger Nurmos om sina två övriga V75-hästar. Även Staro Allentown är hårt betrodd i V75-inledningen medan Gany du Ling tillhör de minst betrodda i V75-7.

– Staro Allentown (V75-1) blev det strul för i samband med starten senast. Starten blev fördröjd och han blev alldeles för pigg och laddad bakom bilen. Det är i alla fall inga fel på hästen och han kändes fräsch och fin i måndagsjobbet. Normalt sett ska han ha gått framåt en hel del med förra loppet i kroppen. Nu är läget iskallt och det är inte lätt att vinna på V75 från sådana här spår. Men hästen har så bra kapacitet att han ändå måste räknas tidigt.

– Gany du Ling (V75-7) blev påkörd senast och grovt störd till galopp. Han gick fantastiskt bra efteråt och gjorde en stark upphämtning till sjätteplatsen. Det är inte omöjligt att han hade kunnat vinna utan galoppen. Hästen är i sitt livs form och har varit jättefin en längre tid. Han har även tränat bra under veckan och det finns inget som tyder på att han ska vara sämre nu. Tyvärr är läget iskallt och det blir inte lätt att komma till från spår åtta. Men skulle han ha väldigt mycket tur under vägen blir jag inte förvånad om han dyker upp där framme. Det kan låta långsökt från det här läget men hästen är så pass fint i ordning nu. Jag vill varna lite för honom trots läget, säger Timo Nurmos.

ARTIKELN HANDLAR OM