Här får Persson en inbjudan till Elitloppet i TV4

TRAV

Viola Silas vann Prins Daniels lopp på Gävle och utklassade motståndet.

Efter loppet ringde Solvallas chef Tore Fyrand och gav hästens tränare Fredrik Persson en inbjudan till Elitloppet.

– Jag måste fundera först, svarade han.

Fyrand ringer Viola Silas fick en inbjudan till Elitloppet – direkt i TV4. Fredrik Persson kunde inte ge något svar på stående fot.

Viola Silas satte alla på plats i gulddivisionen på Gävletravet. Från rygg på ledaren fick hästen lucka in på upploppet och städade av sina konkurrenter. I och med segern här nu stjärnstoet aktuell för Elitloppet.

”Inte haft tankar på Elitloppet”

Men det är bråttom. I morgon (söndag) ska spåren lottas till miljonloppet som körs på Solvalla nästa helg. Solvallas chef Tore Fyrand slösade därför inte med tiden. När TV4 intervjuade Fredrik Persson ringde han och gav Persson en inbjudan. Men tränaren kunde inte ge något besked på stående fot.

– Jag har aldrig haft tankarna om Elitloppet innan. Nu har hon gjort tre rätt tuffa lopp. Jag måste fundera först. Den här hästen är jag mycket rädd om, Ring mig i morgon, tidigt, svarade Persson till Fyrand.

Chefen: De fyra gör upp om platserna

Fyrand var även med via telefon senare i sändningen. Då berättade han att de två platser som är kvar i Elitloppet kommer att tas ut på förmiddagen på söndagen. Han avslöjade vilka hästar det står emellan.

– Det är Viola Silas, Iceland, Yarrah Boko och Local Conch som gör upp med de två kvarvarande platserna, sa han.

ARTIKELN HANDLAR OM