”Miljonkvinnan är helt överlycklig”

Foto: kanal75
TRAV

”Norrlandskvinnan” vann 45 miljoner kronor på V75.

För en del av pengarna köpte hon hästen Year In Review som nu är med i Elitloppet.

Det ofattbara har hänt – två gånger om – för den lyckligt lottade damen.

– Hon är överlycklig, säger hästens tränare Per Lennartsson.

Year In Review  köptes av ”Norrlandskvinnan” som blev ensam med alla rätt på V75 2007 och vann hela 45 miljoner kronor. Många experter var chockade då kvinnan spikat en 58-oddsare och kallade hennes rad för ett ”toksystem”.

– Jag inser ju att en sådan här summa pengar kommer att påverka familjen i generationer, berättade hon efter vinsten.

Kvinnan har även valt att vara helt anonym och inte gett sig till känna efter storvinsten.

”En dröm...”

Det var efter vinsten som hon bestämde sig för att köpa en travhäst och hittade Year In Review i USA. Först tränades hästen av Åke Svanstedt men kvinnan valde att flytta hästen till Per Lennartsson i höstas. Flytten visade sig vara ett genidrag. I den nya regin har inte Year In Review förlorat och nu är ”Norrlandskvinnans” häst klar för Elitloppet. Ensam på V75 och ägare till en elitloppshäst. Det ofattbara har hänt – två gånger om – för den lyckligt lottade damen.

– Hon är överlycklig såklart. Det är en dröm för alla hästägare att ha en häst med i det loppet, säger hästens tränare Per Lennartsson och avslöjar:

– Det var hennes beslut att vi skulle starta i onsdags och kolla om han var så bra så att han platsade i Elitloppet. Det var planerat. Hon är spänd och fylld av förväntan.

”Underbara människor”

Först 45 miljoner på V75, sen häst i Elitloppet. Vilken bingo!

– Jag sa det till henne, det är få förunnat att ha den lyckan. Hon är hur ödmjuk som helst inför det här. Det är underbara människor att jobba med. De har full distans till deras hästägande och de vill att hästarna ska må bra.

Kvinnan är, tillsammans med sin man, ofta hos Per Lennartsson och hälsar på sina hästar. Hon är även alltid på plats när de startar, men trots det har hon aldrig varit in i vinnarcirkeln efter segrarna.

– Hon har medvetet hållit en låg profil, det är planerat. Men om hästen vinner ett försök eller final på söndag vore det väl sjutton om hon inte kommer in i vinnarcirkeln. Hon är alltid överlycklig vid segrarna och har gråten i halsen. Hennes man är också helt till sig, säger Per Lennartsson.

ARTIKELN HANDLAR OM