Fansens stöd: Följer stjärnan till Solvalla

Foto: blaklintsbuss.se/Kanal 75
TRAV

En fullsatt buss med Prince Tagg-fans kommer till Solvalla för att heja fram hästen till Elitloppsseger.

Tack vare Prince Tagg lockas nya människor till travsporten.

– Det är mest nytt folk som följer med på bussen, säger Roger Elebring på Mantorptravet.

Med bara några dagar kvar till Elitloppet på Solvalla laddar Prince Tagg:s fans för fullt för festen. Hemmabanan Mantorp har anordnat en bussresa för dem som vill följa med och intresset har varit stort.

För tillfället har man en så gott som fullsatt buss med 50 stycken travfans.

”Mest nytt folk”

Enligt Roger Elebring på Mantorp är det personer som tidigare inte haft så stort travintresse som vill följa med för att se Prince Tagg i Elitloppet

– Det blir en fullsatt buss. Det är mest nytt folk, andra har som tradition att åka på egen hand. Det finns ett fåtal platser kvar för dem som vill följa med på bussen, säger han.

– Det är ett spirande travintresse och det känns som om det är lite yngre människor. Vi brukar anordna bussresor till Derbyt och Breeders Crown i Eskilstuna. Men det här känns som om att det här lockar en hel del yngre människor. Vi har sålt t-shirts via nätet runt om  i Sverige. Vi har tryckt upp 300 stycken och vi börjar se botten på kartongerna.

”Vi ska sitta samlade”

Tanken är att hela gänget ska försöka hålla ihop under dagen.

– Vi kommer åka till Solvalla på söndag och räknar vara uppe till första loppet. Vi har en banderoll och tanken är att vi ska sitta samlade.

Det är inte bara folk från trakten som vill följa med.

–  Det ringde några nu som ska åka från Jönköping och ansluta med oss i Mjölby. Det är folk längs med hela E4:an upp. Medelåldern ligger någonstans kring 40 år, vi brukar säga att går du ut i totohallen här på Mantorp ligger medelåldern på 55-60. Det är lite lägre.

Varför blir det så stort intresse för Prince Tagg?

– Han är lite av en uppstickare och han har vunnit många lopp på slutet, det är egentligen ingen som vet var gränsen går. Någon travsida hade en undersökning om vilken av de svenska Elitloppshästarna som hjärtat klappar mest för och där ledde Prince Tagg med 40 procent. Det är stort intresse.

Vad betyder det här för sporten?

– Det betyder mycket för Mantorp. Vi har sett vad stjärnhästarna har betytt tidigare, vi har haft Ina Scot och Opal Viking. Nu har vi blivit lyckligt lottad med en till stjärntravare. Det är extra roligt att det är en liten tränare som lyckas, säger Roger Elebring.

ARTIKELN HANDLAR OM