Efter fiaskot – nu får kusken hjälp

Elitloppskusken Eric Raffin kritiserades hårt för sin kuskinsats – nu har han fått experttips

TRAV

Elitloppskusken Eric Raffin kritiserades hårt för sin styrning i Oslo Grand Prix.

Nu har han fått hjälp av kollegor, experter och journalister inför söndagens Elitlopp.

– Efter att han körde så dåligt så har han fått mycket goda råd, säger experten Anders Lindqvist.

Elitloppsaktuella Rapide Lebel och Eric Raffin föll som förhandsfavoriter i Oslo Grand Prix för snart två veckor sedan. Hästen fick ett tufft lopp efter att ha galopperat från start och tappat 20 meter.

Trots galoppen körde Raffin offensivt med sin häst och satte upp ett högt tempo utvändigt om ledaren. Över upploppet var hästen trött och Rapide Lebel orkade inte sista 300 metrarna.

Anders Lindqvist var kritisk mot Raffins kuskinsats efter loppet.

– Det var självmordstaktik att köra sådär och det var inte många meter han körde bra. Hästens insats var inget att säga om, men ibland måste man få lite hjälp av kusken. Det var en av de sämre kuskinsatser jag sett av Raffin, sa han då till Trav365.

”Inte dum i huvudet”

Men Eric Raffin kommer inte att göra om samma misstag. Inför helgens Elitlopp har han fått tips av kollegor, experter och journalister.

Bland annat har han studerat Oslo Grand Prix och vad han gjorde för fel där.

– Efter att han körde så dåligt så har han fått mycket goda råd. Eric Raffin är inte dum i huvudet utan han har analyserat vad han gjort för fel och kommer inte göra om det igen, säger Anders Lindqvist.

I och med att han har fått hjälp tror Lindqvist att Rapide Lebel har bra chans i miljonloppet.

– Han har pratat med många och han kommer lägga om taktiken. Han vet att det inte går att köra som han gjorde senast och taktiken i försöket är att se till att hästen går felfritt och till final. Väl i final blir han troligtvis mer travsäker då han sprungit ur sig en 1.11-tid och då blir det åka av, då får de andra hålla i sig. Då kommer han köras offensivt och har en kanonchans att vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM