V75-varningen: Hon dödar jättefavoriten

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Flemming Jensens stjärnsto Mathilde Tröjborg blir jättefavorit och många spelares V75-spik i jakten på 55 miljoner kronor.

Då sticker den franska travexperten Anders Lindqvist ut hakan – rejält.

– Jag tror Nuit Torride dödar favoriten från dödens, säger Lindqvist.

På lördag är det jackpott på V75 med 55 miljoner kronor till en ensam vinnare och fram tills spelstopp klockan 14.30 på lördag kommer hundratusentals spelare runt om i landet studera startlistorna in i minsta detalj.

En av omgångens största favoriter blir Flemming Jensens stjärna Mathilde Tröjborg som under fjolåret vann 15 av 18 lopp. Hästen har visat prov på enorma fartresurser och får ses som ett av trav-Europas bästa ston.

”Jäkligt bra häst”

Hästen startar från spår sex bakom startbilen och blir spik på många system i V75-1. Men den franske experten Anders Lindqvist är inne på att det blir favoritfall. Från Frankrike kommer det tioåriga stoet Nuit Torride som hittills är segerlös i år efter elva starter. Men på lördag tror, eller vet, Lindqvist att det är dags för en seger.

– Jag tror hon dödar Mathilde Tröjborg för det är en jäkligt bra häst. Hon har varit ut mot stentufft motstånd hela tiden och bara varit en halv längd efter Elitloppshästar. Jag tror hon slår favoriten från dödens, säger Lindqvist.

Helt seriöst, tror du verkligen att hon är så bra?

– Ja, det är en fantastisk häst. Mathilde måste vara bättre än någonsin för att slå henne och jag tror hon går lika fort som Elitloppshästarna. Hon är stark, snabb och tål tufft tempo. Det enda som kan slå henne är att flygresan blir inställd eller att det är för mycket luftgropar och turbulens. Jag tror hon kan gå under 1.10, säger Anders Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM