Krisplanen för att inte missa loppet

Foto: KANAL75
TRAV

Askmolnet skapar problem för TV4-stjärnan Johan Edlund.

På fredag kan profilen tvingas åka 200 mil i bil från Rom till Stockholm för att hinna referera sitt sista Elitlopp.

– Det skulle kännas surt att missa Elitloppet, men vi får köra nonstop, säger Edlund.

Det är oroligheter runt om Europa just nu. Det kraftiga askmolnet från den isländska vulkanen Grimsvötn sprider sig snabbare än väntat. Det som drabbas värst av askan är flygtrafiken.

TV4-profilen Johan Edlund ska på söndag referera sina sista travlopp med Elitloppet som höjdpunkten. Men då Edlund på onsdag ska resa till Rom för att kommentera friidrott stöter han på problem på hemvägen. Det finns en risk att flygtrafiken stängs helt inom de närmaste dagarna vilket innebär att Edlund blir fast i Italien.

Kan tvinas åka bil – från Rom

Men tv-profilen har en reservplan. Edlund har tillsammans med sina medarbetare på TV4 bokat några hyrbilar som de åker i om flygtrafiken ligger nere. Från Rom till Stockholm är det cirka 200 mil vilket innebär att Edlund och hans kollegor kommer till Stockholm under lördagen om de påbörjar resan under fredags förmiddagen.

– Det ska inte vara några problem men då askmolnet far omkring i luften vet man inte om man kommer hem. Därför har vi bokat upp ett par hyrbilar för att kunna åka tidigt under fredagen, säger Edlund.

Han fortsätter:

– Det gäller att ha en reservplan om det inte skulle fungera. Vi ska hinna i god tid om vi måste ta bil, men jag hoppas att det verkligen går att flyga. Det vore mycket enklare. Det här äventyrar även Elitloppet för de franska hästarna, de måste få ett snabbt besked för det är inte bara att lasta på hästarna och åka. Det här påverkar säkert deras uppladdning.

”Skulle kännas surt”

Efter över 15 år som referent gör Johan Edlund sitt sista Elitlopp på söndag – något han inte vill missa.

– Nej, det har jag ingen lust med. Jorden går inte under om jag skulle missa det för det finns värre saker, men det skulle kännas surt.

Vem vinner Elitloppet?

– Jag tror fanemej att Iceland vinner igen. Det är en feeling jag fick. Jag tyckte han såg så fin ut senast och nu är det Kihlström upp. Jag tror han är bättre än i fjol, säger Johan Edlund.

ARTIKELN HANDLAR OM