Storsatsningen: Så blir Elitloppet i TV4

Foto: KANAL75
TRAV

Nio tv-journalister, 25 kameror och fyra och en halv timmes direktsändning.

Här är TV4:s supersatsning på Elitloppet.

– Man kan förvänta sig en sportsändning av absolut högsta klass där man inte missar någonting, säger Johan Edlund.

På söndag avgörs Elitloppet på Solvalla med tre miljoner kronor i förstapris. 15 stjärnhästar från hela världen slåss om evig ära och berömmelse och Solvalla siktar på att locka 30 000 åskådare till superdagen.

Men de som inte besöker Solvalla behöver inte deppa. TV4 storsatsar på Elitloppet och sänder fyra och en halv timme live från Solvalla. Johan Edlund, exekutiv producent för travet i TV4, berättar för Trav365 om jättesatsningen som planerats i flera månader.

– Det kommer bli en sportsändning som ger allt och som tv-tittare kommer man inte missa någonting, det kan jag lova. Man kan förvänta sig en sändning av absolut högsta klass från Solvalla, säger Edlund.

Stig H expert

Nio tv-journalister kommer jobba runt Elitloppet på söndag. Johan Edlund och Stig H Johansson kommer referera loppen. Jessica Almenäs är programledare och Micke Nybrink och Anders Lindqvist står som experter i studion. Förutom dessa jagar Tony Ryttar, Åsa Elmroth, Linda Rosenquist och Patric Skoglund senaste nytt på stallbacken och på banan.

– Vi har 25 kameror runt banan så vi borde inte missa någonting. David Neves Larsson är redaktör för programmet och han har jobbat väldigt mycket sista veckorna med det här för att lösa allt. Sista veckan har han nog jobbat 20 timmar om dygnet och det kommer bli riktigt bra, säger Johan Edlund till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM