– En bra chans från ledningen

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Han har siktat på det här loppet i flera månader.

I kväll ska Petri Salmelas David Sisu vinna V64-3 på Solvalla – och tjäna 125 000 kronor.

– Jag tror han vinner från ledningen, säger Salmela.

Treårige David Sisu har inlett karriären på ett lovande sätt då han tjänat över 500 000 kronor på 12 starter. Hästen har tagit fyra segrar och gjort sig känd som en spetsälskande och vindsnabb häst.

I kväll startar Petri Salmelas nya stjärna i V64-3 på Solvalla med 125 000 kronor i förstapris. Salmela har i flera månader haft det här loppet i sikte med sin häst och tror på bra segerchans. David Sisu inleder från spår fem bakom startbilen men motstånd saknas inte. Roger Malmqvists Ghetto Blaster och amatörtränade Fritiof Piraten är två hästar som är segervana – men det skrämmer inte Salmela.

– Det har strulat i vissa lopp för David Sisu men jag hoppas han får utdelning nu. Han tog vinterträning på bästa sätt och har blivit mycket större nu. Målet har varit att han ska vara bra på sommaren och under hösten och då kan man inte som tränare vara för ivrig i början av säsongen. Jag är inte orolig och jag kan garantera att han hade varit med i främre träffen senast utan galoppen, säger Salmela.

Hur bra vinstchans tycker du att din häst har i kväll?

– Han visade i fjol att han är blixtsnabb om man vågar öppna med honom och i spets tror jag att han vinner. Han har visat att han duger mot de bästa treåringarna i nuläget men sen vet man inte hur det ser ut när det är dags för Kriteriet. Roger har en fin häst och den har varit stark och rejäl, men jag tror inte den slår min häst från dödens, säger Petri Salmela till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM