Missar Elitloppet – nu rasar Loket

Leif ”Loket” Olssons stjärna fick ingen inbjudan – nu är han kritisk mot elitloppsgeneralen

Foto: ALN
TRAV

Danske stjärnhästen Local Conch blev utan plats i Elitloppet.

Delägaren Leif ”Loket” Olsson är kritisk och besviken på elitloppsgeneralen Tore Fyrand.

– Det är ett jäkla skit. Local Conch är så bra att han hade kunnat vinna Elitloppet, säger ”Loket” till Sportbladet.

Diskussionerna efter elitloppsuttagningarna är hetare än någonsin. Stjärnkusken Jorma Kontio uttalade förra veckan att vissa hästar har bjudits in på för klena meriter. Den 16:e och sista platsen stod mellan norske Yarrah Boko och danske Local Conch. Nu fick norrmannen en plats medan Local Conch istället är med i Sweden Cup, även kallat ”Lilla Elitloppet” på lördagen. Kretsen kring den danske stjärnan är mycket besvikna och hade räknat med en plats i Elitloppet.

– Hästen vann ett storlopp i Norge nyligen på 1.11,2 i ösregn och imponerade stort. Då tyckte vi att det måste ju räcka för att få en plats men det gjorde det tydligen inte. Jag och övriga delägare är väldigt besvikna. Men det är inte mycket att göra åt nu, säger Leif ”Loket” Olsson.

Har ni fört några samtal med elitloppsgeneralen Tore Fyrand?

– Vi har inte hört ett enda ljud ifrån honom. Han borde ha hört av sig och meddelat oss varför vår häst inte kom med. Precis som man gör när man tar ut ett fotbollslag. Jag har tidigare tyckt att Tore Fyrand är en bra kille men inte den här gången. Det här var ett jäkla skit.

Varför tror du att Yarrah Boko blev inbjuden och inte Local Conch?

– Yarrah Boko kom med för att det är en norsk häst. Tore Fyrand är ju norrman och ville ha med en norsk häst. Men Local Conch har slagit Yarrah Boko flera gånger förut och har även förlorat mot honom. Båda hästarna har varit lite ojämna men när vår häst visade sådan fin form i andra heatet i Norge var vi övertygade att vi skulle få vara med. Jag tycker faktiskt att det är flera hästar man kan diskutera om de skulle få vara med i Elitloppet, säger ”Loket”.

Solvallas chef Tore Fyrand svarade förra veckan på kritiken över att vissa hästar har bjudits in till Elitloppet.

– Det är bra att folk engagerar sig, men vi står för de inbjudningar vi har gjort, säger Tore Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM