ATG om kaoset: Är en frustrerande situation

TRAV

Jättekaoset på ATG fortsätter.

Under tisdagen låg spelsajten nere i över en timme – och nu väntar stora påtryckningar inför Elitloppshelgen

– Det är en frustrerande situation vi är i nu, säger Kent Öhlander, Försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

Under den senaste månaden har ATG haft stora problem med sin hemsida. Flera gånger har spelbolagets sida kraschat och många spelare och travfantaster har varit mycket upprörda då de inte kunnat se eller spela på loppen. Under tisdagen låg spelbolagets sida nere i över en timme – mitt under Jägersros V65-omgång.

”Jäkligt långt”

Om några dagar drar Elitloppshelgen igång vilket innebär att ATG:s hemsida kommer vara hårt belastad. På lördag är det jackpott på V75 med 55 miljoner kronor i potten och efter den senaste månadens strul är spelbolaget bekymrade.

– Det är en frustrerande situation vi är i nu, så är det. Stoppet hände någonstans runt lopp fem på Jägersro. Det vi då konstaterade snabbt var att classic och mobilen fungerade, så vi styrde om alla kunder som ringde in så de fick gå in på classic istället. Men stora ATG.se låg nere i ungefär en till en och en halv timme, så det var jäkligt långt, säger Kent Öhlander.

Vad berodde felet på?

– Felet i sig har inget med belastningar att göra. Vi försöker på något sätt att säkra lasten nu och i vår iver att säkra upp helgen som kommer så installerade vi flera servrar och de var orsaken till att ATG slogs ut igår. Sen är jag ingen tekniker så att jag kan förklara vad som hände, men det är den förklaringen jag fått. Det felet kommer i alla fall inte inträffa till helgen igen, det gör det inte.

”Gott mod”

Men trots allt kaos tror Kent Öhlander på en lyckad helg – utan problem med hemsidan.

– Det kommer vara ett starkt tryck inför Elitloppet men vi har gott mod ändå på något sätt, det känns som att det kommer fungera. Jag vet att vi gjort allt vi kan för att säkra upp så att det ska funka.

ARTIKELN HANDLAR OM