Tränaren: Det är en ny travstjärna

Roger Malmqvist slog till med en dubbelseger – hyllade sitt nya stjärnskott

Foto: Kanal 75
TRAV

I helgen kommer världens bästa travare att inta Solvalla.

Onsdagens uppvärmning visade några stjärnskott som mycket väl kan förgylla elitloppshelgen kommande år.

Mest imponerade stridsvagnen Ghetto Blaster.

– Det var många år sedan jag hade en sådan här häst, mös Roger Malmqvist som blev kvällens man med en dubbelseger på V64.

Några häftiga regnskurar plågade publik och banunderlag under inledningen av denna förfest till årets stora helg, men lagom till V64-3 strilade solskenet över Solvalla.

Och att solen kommer att lysa extra mycket på Ghetto Blaster är ingen vågad gissning. Roger Malmqvists muskelpaket är knappast kvickast i benen bland landets treåringar, men när det kommer till styrka och kondition torde han ha få övermän.

Värsta motståndaren David Sisu släppte ledningen i rena förskräckelsen när Ghetto Blaster gled upp utvändigt efter 600 meter och sedan drog Malmqvist sina konkurrenter möra i god tid innan mål.

– Det känns att den här har det lilla extra. Han kan och han vill och han orkar springa väldigt länge. Och fort, sade Malmqvist som inte drog sig för att jämföra sin treåring med megastjärnor som Pine Dust, Triton Sund, Pride Farming och Igor Brick som han haft i stallet.

– Det är de fyra bästa jag har tränat och det här känns inte som en sämre häst i varje fall, slog Malmqvist fast och avslöjade att nästa start blir E3-kvalen på Färjestad 20 juni.

Kanske får även Jimi El Bombo följa med till Karlstad. Han har väl inte samma talang som sin stallkamrat, men visade positiva takter genom att hålla undan sedan Malmqvist använt samma taktik genom att köra till spets och dra hårt på slutvarvet.

Drömstyrning av Norman

Mot E3 och årgångens större lopp siktar sannolikt också Timo Nurmos med Angelo som tog hem hingstarna/valackernas andra avdelning av ASVT Trottex Avelslopp - som med 125 000 kronor i förstapris och dubbla uppfödarpremier blev så populärt att det delades i totalt fyra lopp där I Me Mine och Mermaid Ås tog hem stonas uppgörelser utanför V64-spelet.

Ulf Ohlsson skötte tömmarna bakom Angelo och avväpnade enkelt konkurrenterna efter attack 800 kvar från andra par utvändigt.

– Han är bra kommer säkert att vara med i många finaler, om han får vara frisk och hel, konstaterade Ohlsson som därmed kört in 325 000 kronor bakom hingsten på två starter.

Kvällens knall och en rejäl segergest bjöd Peter G Norman på efter en drömstyrning från vanligtvis tröstlösa spår tolv. Hästen han satt bakom var Lilljeppe som tackade med att kämpa sig förbi tappre Powee E.

Nästan lika överraskande blev spelarna när en ännu lyckligare Charles Degiorgio satte punkt för omgången med Pinot Ribb.

– Jag behövde det här. Jag har känt att jag inte ska köra mer, att jag borde sätta upp bättre kuskar. Men nu känns det bättre, förklarade den vanligtvis muntre maltesen.

V64-utdelningen stannade på drygt 200 000 kronor sedan favoriten Global Limousine kompletterat ovanstående vinnare efter tidig ledning för Björn Goop.

Robin Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM