Solvalla utreder strykning

TRAV

Franske topptränaren Fabrice Souloy vill stryka hästen Napoleon Bar ur Fyraåringseliten på elitloppsdagen.

Men Solvalla ifrågasätter skälen.

– Om huvudorsaken till att en häst stryks är att det inte passar spårmässigt så kan vi inte acceptera det, säger travbanechef Tore Fyrand.

Rykten från Frankrike har gjort gällande att Fabrice Souloy varit rejält missnöjd med de startspår hans hästar lottades till under elitloppsdagen. Så missnöjd att han hotat att inte komma med sina hästar.

Tidigare i veckan ströks Commander Crowe ur Elitloppet och nu vill Souloy heller inte starta Napoleon Bar i Fyraåringseliten.

Hästarna hade fått spår åtta respektive sju bakom bilen.

– När det gäller Commander Crowe är allt i sin ordning. Där har vi fått styrkt att han är sjuk och sådant kan givetvis drabba alla hästar. Men i Napoleon Bars fall vill vi ha bekräftelse till varför hästen ska strykas, säger Fyrand i bister ton och fortsätter:

– Jag säger inte att vi har några bevis, men vi har fått starka indikationer från Frankrike att orsaken inte har med hästen att göra utan startspåret. Nu kommer vi att kontakta det franska travförbundet i morgon (torsdag) för att få en bekräftelse om varför hästen inte kan starta. Jag är redo att ta många diskussioner i ämnet, men vi kan inte acceptera att någon kringgår regelverket och anmäler hästar som tar upp platser för andra när man inte är intresserad av att komma, säger Tore Fyrand.

Robin Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM