Daniel, 40: Så fixar jag miljoner på V75

Foto: KANAL75
TRAV

55 miljoner till en ensam vinnare på V75.

Då bjuder travkusken Daniel Olsson på ett vasst speldrag.

– Sundsvik Saigon är riktigt bra häst, jag känner mig definitivt inte slagen, säger Olsson.

Daniel Olsson, 40 år, jobbar som travkusk och expert i TV4 och anlitas ofta av de stora travtränarna. Bland annat kör Olsson en hel del av Lutfi Kolgjinis hästar och det med framgång.

På lördag kan 40-åringen ta hem en storseger på V75 då han kör femårige Sundsvik Saigon i V75-3 på Solvalla med 220 000 kronor till vinnaren. Olsson har i år fått förtroende att köra Rainer Björkroths häst och det har han gjort med framgång. Årets tre starter har resulterat i en seger, en andraplats och en galopp. I den senaste starten galopperade hästen kort efter start och Olsson berättar att det var ytterst nära att hästen gick omkull på banan.

– Han snubblade till och jag vet inte om han trampade sig på ett av sina boots eller om han fastnade i en knäkappa. Han tappade rytmen helt och det var nästan så att han gick omkull. Han har inte gjort så förut så jag hoppas att det var en engångsföreteelse. Han snubblade till rejält men kände bra både före och efter, säger Olsson.

”Lite pengar på sig”

I spårlottningen hade Olsson och hans häst tur då de fick spår ett medan några av de värsta motståndarna lottades till dåliga spår. Loppet är på papperet stentufft men många potentiella gulddivisionshästar i fältet men kusken känner sig inte slagen med sin skrällhäst som i skrivande stund är streckad på nio procent av de inlämnande V75-kupongerna.

– Han möter bra hästar men det känns som att den här hästen har lite pengar på sig till sin kapacitet. Får han hålla sig och frisk och hel tror jag det kan bli en riktigt bra häst och jag känner mig definitivt inte slagen.

Om du skulle beskriva hästen, vad har han för- och nackdelar?

– Nackdelar har jag inte fått några vibbar på. Han är rejält byggd med en bra gång och har en fin fysik och bra inställning. Han känns väldigt allround och ligger aldrig på och slösar krafter. Han är väldigt kvick i benen men samtidigt stark och tränaren har tagit det lugnt med honom så man har förhoppningar om att det ska finnas utveckling i honom. Det känns som en bra häst som kan ta några steg till.

Spår ett med en startsnabb häst, hur tänker du?

– Jag har inte tänkt någonting angående det taktiska men de säger att han är väldigt kvick när man kör på honom. Jag har bara låtit honom lunka iväg hittills men läget är jäkligt bra då det är finaler och vi ska kunna få ett bra lopp. Blir det bra förutsättningar på Solvalla så är det inte lätt att plocka längder. Men banan var en katastrof igår.

Hur ser du på segerchansen?

– En bra häst med ett bra läge så jag känner mig inte slagen. Han är bra för klassen så tar man några stycken på V75 tycker jag att han är streckvärd på läget.

Du kör även Just By Myself i V75-7, chanserna där?

– Han har visat bra form i de senaste starterna. Möter tuffare hästar och står sämre till i det här loppet, men vi har förhoppningar om att kunna tjäna pengar men han är inget streck på V75, säger Daniel Olsson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM