Fyndade hästen – nu har hon tjänat 4 milj

Här är hästfesten Sveriges bästa unghästar auktioneras ut

Foto: ALN
TRAV

Här är hästfesten där travkändisarna flockas.

Klockan 19 i morgon auktioneras 100 av Sveriges bästa unghästar ut.

Superstjärnan Tamla Celeber såldes för 260 000 kr och har nu sprungit in fyra miljoner.

Nyfiken på att äga travhäst - eller sugen på att spana in snygga unghästar? Då är Elitauktionen klockan 19.00 på fredag på Hotell Scandic Infra City i Upplands Väsby rätt gala att besöka. Och kom gärna någon timme tidigare så hinner du se unghästarna före auktionen.

Valt ut de bästa

100 exklusivt utvalda svenska ettåringar ropas ut till försäljning. Dessutom är gräddan av Sveriges travtränare, uppfödare och hästägare traditionsenligt på plats. En grym möjlighet att köpa häst eller att bara umgås.

– Under senvintern har Trottex genom en arbetsgrupp och en besiktningsman valt ut auktionens 100 hästar bland de drygt 260 hästar som ursprungligen anmäldes, berättar Sara Blomhage på Trottex till Svensk Travsport.

Köpte häst för 260 000

Det är gratis att besöka auktionen och förutom hästar finns det både mat och alkoholhaltiga drycker att inhandla. Bakom auktionen står Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT) genom sitt auktionsbolag Trottex. För tre år sedan såldes storstjärnan Tamla Celeber för 260 000 kronor på Elitauktion. I dag har Tamla Celeber sprungit in nära fyra miljoner kronor.

Det går att spontanköpa häst utan att ha registrerat dig i förväg - så var försiktig när du viftar med händerna... Om du impulsköper är det inga problem - det finns gott om travtränare som vill träna en välstammad Elitauktionshäst.

För dig som har svårt att vara på plats går det att följa auktionen via live-tv på webben här, men då kan du inte köpa någon häst.

Här kan du läsa mer och se alla hästarna som bjuds ut.

ARTIKELN HANDLAR OM