Kolgjinis utspel

Foto: kanal75
TRAV

Med bara dagar kvar till Elitloppet stiger temperaturen i trav-Sverige.

Nu kritiserar Lutfi Kolgjini inbjudan av fjolårsvinnaren Iceland.

– Jag tycker det är helt fel, dundrar han.

– Jag brukar inte bry mig så mycket om vad ”Ludde” säger, svarar Icelands tränare Stefan Melander.

På söndag smäller det på Solvalla – Elitloppet 2011 ska avgöras. I söndags lottades spåren och i helgen ska 15 (Commander Crowe struken) av världens bästa hästar göra upp om tre miljoner kronor. En av hästarna i loppet tränas och körs av Lutfi Kolgjini, Lavec Kronos. Kolgjini är nu upprörd över att fjolårssvinnaren Iceland kom med i årets lopp. Han menar att hästen inte har visat något av värde för att platsa i miljonloppet.

– Jag tycker det är helt fel att Iceland är med. Local Conch däremot har form. Jag förstår Loket, att han är arg. Jag fattar inte att Iceland är med. Senast fick han stryk, trots att han fick sitta ifred ledningen. Han är med bara för att han är titelförsvarare.

– Publiken som kommer till Solvalla kommer från alla världens hörn. Det är inte ren Solvallapublik som bara vill se sina hemmahästar, fortsätter Kolgjini.

”Bryr mig inte om Ludde”

Tränaren till Iceland, Stefan ”Tarzan” Melander, tar Kolgjinis kritik med ro.

– Det stämmer säkert, det tror jag. Jag kan ärligt talat säga att jag inte har några kommentarer. Tycker ”Ludde” det så tycker ”Ludde” det. Jag brukar inte bry mig så mycket om vad han säger, jag lägger han i en egen låda, säger han.

– Mina lopp brukar avgöras på tävlingsbanan, inte innan i snacket. Jag hoppas det går bra för Ludde-pojken.

Hur är det med Iceland inför söndagens start?

– Allt verkar fullt normalt med Iceland. Jag har inget att klaga på.

ARTIKELN HANDLAR OM