Nybrink: Häftigaste omgången på året

Micke Nybrinks V75-krönika

TRAV

Danmarks bästa sto.

Tarzans nya löfte.

Och bröderna Larssons ­kanon.

Så får det bli, all in. Nu kör vi.

V75-finalerna på Solvalla är på något sätt den häftigaste omgången under året. Alla vill vara med, alla har verkligen försökt kvala in. Och när det väl smäller, när bilen släpper fältet, när publiken vrålar, kör många som om det inte fanns någon morgondag. Vi är mycket tacksamma för det, att ni bjuder på fartfest och rafflande lopp. Ni har fattat grejen. Det är travets ultimate fighting, tunna handskar, no prisoners …

Hela Elitloppshelgen är ju en stor orgie i travpornografi och då vill vi verkligen se ­hästarna i bar överkropp, svettiga, inte lunka runt och speeda lite till slut.

Mitt recept är väl beprövat. Tre spikar är det ohyggligt svårt att sätta men det är ju faktiskt himla knepigt att få sju rätt också. Hur man än gör kommer det ett lopp till, ett getingbo där vem fan som helst kan vinna. Då gäller det att ha välmarkerat. Det duger inte att dutta lite lamt i alla lopp. Med tre singelstreck, om de skulle råka ramla in, är jag med i matchen.

En dansk bössa med krut

Flemming Jensen inleder ­omgången. Mathilde Tröjborg är Danmarks bästa sto och kan rent av vara deras bästa häst. Local Conch är i och för sig också jättebra men jag undrar om han spöar en Mathilde i toppform? Det vete fasen. Nu är förstås frågan hur hennes form är: hon har inte ­sprakat hittills i år. Men senast var hon kraftigt uppåt i ett ganska ­billigt gäng hemma i Danmark. Hon bara joggade undan och ­försiktige Jensen meddelar att hon var avsevärt förbättrad.

Det snackas om Nuit Torride, att hon ska krossa Mathilde. Det skrattar jag faktiskt åt, ett tioårigt sto med en fransk, okänd (han ­heter typ Guillou) kusk ska få det svårt mot en dansk bössa som stormtrivs på Solvalla. Tror jag.

Inhibited i V75-4 singelstreckade jag nyligen. I den extra V75-omgången på Åby hade jag tänkt att ­Stefan Melanders fina häst skulle vinna. Nu blev det inte så. ­Efter en massa ­omstarter och strul kom han i väg dåligt och sen körde Kihlström lite väl försiktigt. Jag tror på en mer aktiv Örjan nu, man får inte vara rädd att syna dödens en sådan här dag.

Visst är Freeman ­T.Porter också djävulskt bra, han slog ju Inhibited senast, men  hur reagerar han på larmet från uteläktaren? Jag tror att det kan bli snurrigt och det är heller inte säkert att han slår Inhibited felfri. Spik alltså? Japp.

Satan vilken häst det är

Mitt sista singelstreck kan jag egentligen inte motivera. Jo, han var grym senast, flög runt ovalen på Umåker och vann på en topptid. Han var lika fin gången innan, magiskt läcker faktiskt, och jag undrar om inte Caballion är en ny stjärna? Jag pratade med Henrik Larsson i onsdags på Solvalla och han lät, på sitt försiktiga sätt, ovanligt uppåt, meddelade att hästen kommer öppna fort och att det skulle vara kul om han kom till ledningen.

Jag är medveten om att motståndet är otäckt bra men det ­gäller att våga sig på en round kick ibland … Känslan är den rätta, ­satan vilken häst det här är.

Några kortisar:

 Pitch Command kan vara draget i V75-2. Kör de fort i täten (törst nästan lova det) knäpper han dem en efter en sista 700. 

Var inte Staro Dixieland (V75-3) extra fin senast? Fast Sundsvik Saigon får väl ”loppet”?

 Zezza Hornline i V75-5 får ni inte glömma bort. Kolla näst senast.

 Hur bra är egentligen K.L.M.Prelong (V75-6)?

FAKTA

Micke Nybrinks system och tips

V75-1: 6 Mathilde Tröjborg (res 2–4)

V75-2: 1, 2, 3, 6, 8, 10 (res 5–9)

V75-3: 1, 2, 3, 6, 9, 10, 11 (res 7–4)

V75-4: 4 Inhibited (res 2–7)

V75-5: 4, 5, 6, 7, 8, 14, 15 (res 11–13)

V75-6: 2, 6, 7, 8, 10, 11 (res 3–4)

V75-7: 7 Caballion (res 10–15)

 1 764 rader/882 kronor

Lördags­tipsen

1. 7 Caballion ­(Solvalla, V75-7)

Dunderbra senast. Blir svårslagen om han är lika fin.

1. 4 Inhibited ­

(Solvalla, V75-4)

Underbar typ som blir allt bättre. Jag chansspikar.

3. 10 Pitch Command (Solvalla, V75-2)

Hårding som knäpper alla om det blir högt tempo.

ARTIKELN HANDLAR OM