Fick dåligt spår – stryker V75-häst

Foto: ALN
TRAV

Franska tränaren Fabrice Souloy har strukit sin V75-häst på grund av dåligt spår.

Nu riskerar tränaren få dryga böter av Svensk Travsport.

– Han kommer att få böter för att ha uteblivit från start, säger Mattias Stenby, biträdande sportchef på Svensk Travsport.

Den franska demontränaren Fabrice Souloy fortsätter att skapa rubriker inför Elitloppshelgen. I veckan strök han sin stjärna Commander Crowe bara några dagar innan Elitloppet – och många var kritiska och ifrågasatte strykningen.

Less på att få dåligt spår

Nu har tränaren bestämt sig för att stryka sin andra häst Napoleon Bar från V75-6 på söndag. Anledningen: För dåligt spår.

– Jag kan lika gärna gå på kasinot och livnära mig på att spela på sjuan eller åttan i stället för att träna hästar om det ska vara så här, säger Souloy till Travnet.se

För Travnet berättar tränaren att han är less på att få spår sju och åtta och menar att det inte är någon slump.

”Inte hört något mer”

Under fredagen bekräftade storloppspromotorn Klaus Koch att hästen inte kommer till start.

Fabrice Souloy valde att stanna hemma med hästen.

Nu kommer tränaren med all sannolikhet tvingas betala böter.

– Han kommer att få böter för att ha uteblivit från start. Det kommer nog bli ganska höga böter, men vi har inte bestämt något belopp, säger Mattias Stenby.

För travförbundet är det här riktigt tråkigt

– Eftersom V75-spelet inte öppnar förrän på söndag så är det inga spelare som drabbas ännu. Men det är extra tråkigt eftersom han fick ett wild card till loppet efter att ha vunnit ett storlopp i Turin. En annan häst hade kunnat få den här platsen och varit med i loppet. Dessutom kunde vi ha haft en annan fransk häst med på planet. Det är trist, säger Mattias Stenby.

Tuff matchning

Experten  Anders Lindqvist tror att Fabrice Souloy tänker på hästens bästa när han stryker.

– Napoleon Bar vann ett lopp i Turin i söndags och jag tror att Souloy tycker att matchningen har blivit för tuff och speciellt nu när läget blev dåligt.

ARTIKELN HANDLAR OM