Brolin: Det kommer bli riktigt bra drag

Foto: Kanal 75
TRAV

Vill du festa med travstjärnor och kändisar under elitloppshelgen?

Då är restaurang Undici hetaste stället i Stockholm som gäller.

Travfantasten Tomas Brolin är förväntansfull och har varit på Elitloppet de senaste 20 åren.

– Det kommer blir riktigt bra drag, säger Tomas Brolin och bjuder på sina bästa vinnare.

Tomas Brolin har ett stort travintresse och har varit hästägare i många år. Mest känd är T.B.Winner som sprang in nästan två miljoner kronor. Han går ofta på trav och Elitloppet har han inte missat många gånger.

– Det är ett fantastiskt arrangemang. Den stämningen som finns på Solvalla är svårt att hitta någon annanstans i världen. Inom travet är det bara Prix d'Amerique som kan jämföras med det här. Hästar i världsklass kombinerat med spelet är oslagbart, säger Tomas Brolin.

Hur ser en elitloppshelg ut för dig?

– Vi är ungefär samma kompisgäng som har varit på plats de senaste 20 åren. Vi sitter på restaurang Kongressen och hoppas som alla andra att vinna lite på spelet.

– Det börjar med lunchtravet på fredagen. Då är vi på plats och laddar upp inför helgen, samtidigt som det börjar komma in folk från alla håll och kanter från Sverige och utlandet. Sedan har vi lite middag på Undici där vi fortsätter att småladda innan vi åker ut till auktionen. Därefter blir det tillbaka till Undici och surra trav och byta vinnare med varandra. Det är alltid en skön stämning och förväntan inför helgen.

– Egentligen började allt redan i söndags. Då satt man och väntade in startlistorna på atg:s webbsida. Sedan läser man på under veckan och försöker att hitta några vinnare, säger Brolin.

Vilket är ditt bästa elitloppsminne?

– Copiads upploppsstrid mot Pine Chip var fantastisk. Det var så att man rös. Det var även VM-året -94 och jag såg det live innan vi drog över till USA. Det var en perfekt uppladdning inför vad som komma skulle.

Vem vinner Elitloppet i år?

– Rapide Lebel gjorde ju ett grymt bra lopp sist med tanke på den tuffa resan. Det var starkt gjort att ens ta sig i mål. Hästen visade att han är bra i alla fall och om han har tagit loppet rätt och inte är utsliten tror jag att han vinner.

– Min outsider i Elitloppet är Reven d'Amour. De var väldigt nöjda med honom senast och han slog ju ifrån flera bra amerikaner i USA. Får han ett bra lopp kan han överraska.

Firar tio år

Många elitloppsvinnare har genom åren firat segern på restaurang Undici efteråt. Så det är inte omöjligt att kretsen kring årets vinnare festar loss hos Tomas Brolin på söndagskvällen. Elitloppsfesten på Undici pågår i dagarna tre och har blivit en stark tradition genom åren.

– Vi har tio års jubileum i år och det är jättekul att traditionen håller i sig. Det är ett bra koncept och det kommer folk från världens alla hörn. Många brukar boka in sig redan för nästkommande år och det har nästan varit fullbokat sedan Elitloppet i fjol. Det är ett bra betyg och ett tecken på att folk har trevligt.

– Vi har fri entré och det är först till kvarn som gäller för att komma in.

Bord till vinnaren

Det finns fortfarande platser kvar till eftersläppen alla tre dagarna.

– På söndagskvällen har vi alltid ett bord ledigt som står och väntar på elitloppsvinnaren. Vi har haft tur att en del vinnare tidigare har stannat kvar och firat på Undici. Hoppas att det blir så i år också. Det började när Varenne vann 2001 med att tränaren Jori Turja kom hit med 50, 60 personer. Just söndagen brukar också många aktiva och hästfolk vara här. Då kan de koppla av och umgås efter att han jobbat i helgen. Det brukar vara riktigt bra drag då, säger Tomas Brolin.

Till sist, bjud på ett par bra V75-vinnare på lördagen?

– Bästa spiken är Orali (V75-3). Han har ju gått ruggigt bra på slutet och enda plumpen var när Putte Topline kom på insidan via open stretch och slog av honom. Så som han har uppträtt på slutet har jag svårt att se hur någon ska kunna stå emot honom. Jag tror att det blir hårt tempo och det passar utmärkt. Det är bästa spiken i lördagsomgången.

– Bästa outsidern är Bachelores Dream (V75-6) som är ganska lite streckad. Hon har varit fantastisk i de två sista loppen, är snabb ut och dessutom ska de rycka skorna nu. Hästen är råstark och kan mycket väl räcka.

FAKTA

Här är travkändisarna som kan dyka upp på Undici

Tomas Brolin

Jessica Almenäs

Patrik Sjöberg

Frank Andersson

Kristian Huselius

Johan Edlund

William Thorsson

Åsa Elmroth

Erik Adielsson

Örjan Kihlström

Ralf Vadsmo

ARTIKELN HANDLAR OM