Jensen: Det är ingen V75-spik

TRAV

Solvalla. Mathilde Tröjborg är omgångens största favorit på V75.

Men nu varnar hästens tränare Flemming Jensen spelarna.

– Det är ingen spik, det tycker jag inte, säger han till Trav365.

Flemming Jensens stjärnsto Mathilde Tröjborg föll som storfavorit på V75, när Åby arrangerade tävlingar i april. Nu är en av Danmarks bästa hästar tillbaka på svenska V75 – när det ligger 55 miljoner i potten. Från spår sex startar Mathilde Tröjborg som omgångens största favorit.

– Hon är på gång nu, men hon är inte lika vass som hon var i höstas, säger Flemming Jensen till Trav365.

Vad säger du om motståndet?

– Jag har inte full koll på det. Jag vet att fransmännen snackar om Nuit Torride, men den vet jag inte mycket om. Jag tror på chans med Mathilde Tröjborg, det måste man göra när man åker ut med en sån häst.

Du har pratat om att köra barfota, kommer du att göra det?

– Om inte banan blir stummare än i dag (läs fredag) så kan det bli barfota, ja.

Hur ska spelarna tänka, är det en V75-spik?

– Nej, det tycker jag inte. Det kommer krävas en hög 10-tid, eller en låg 11-tid i morgon och jag tycker man ska vänta och se min häst gå en sån tid innan man spikar.

”Känns riktigt bra”

Flemming Jensen spelar även huvudroll i Sweden Cup, Lilla Elitloppet, där han tar ut Local Conch. Local Conch var högaktuell för att delta i Elitloppet, men fick ingen av de 16 åtråvärda platserna.

– Jag har ingen kommentar om det. Det är inte mitt jobb att ta ut hästarna, säger Jensen.

Vad tror du om starten i Sweden Cup?

– Jag tycker att Local Conch har en realistisk chans att vinna loppet, det tycker jag. Han känns bra i träningen, riktigt bra.

FAKTA

Jensens övriga V75-hästar:

7 Lord Rocket (V75-2):

– Har ett spår för långt ut och är inte tidig. Sen kan det bli körning som gynnar honom, men det vet man ju inte på förhand.

1 Totti T. Dream (V75-6):

– Är lite knepig från innerspåret men skulle han gå iväg så är han startsnabb. Men jag vill inte köra i ledningen. Jag släpper gärna till Åke Svanstedt bakom favoriten, sen får vi se vad det blir.

ARTIKELN HANDLAR OM