Åkes förvandlingsnummer – tog tredje raka segern

Foto: Lars Jakobsson/KANAL75
TRAV

Tre starter – tre segrar.

Åke Svanstedt har förvandlat Mad Image till en segermaskin.

Under fredagen vann han Sverigeloppets final på Solvalla.

– Det här var kronan på verket, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

Under fredagen drog Solvallas travfest igång och den stora höjdpunkten under dagen var Sverigeloppets final med 300 000 kronor i förstapris. Åke Svanstedt tog hem det prestigefyllda loppet tillsammans med sexårige Mad Image som gjort tre starter för Svanstedt – och tagit lika många segrar. Hästen kom från Stall Goop och har utvecklats till en segermaskin som blir intressant att följa under sommaren.

”En bra häst”

Hästen fick ett perfekt lopp i tredje utvändigt medan täthästarna körde på tok för fort under första varvet. Svanstedt satte in attacken med 700 meter kvar till mål och kunde vinna knappt men säkert före en tapper Parkin som fick ge de sista 20 metrarna.

– Det blev lite tempo. Hästen har gjort det jättebra sedan han kom till oss och det här var kronan på verket. Han hade lite poäng och började i P.21-lopp på Axevalla, men har känts väldigt bra så jag förstod att han skulle kunna hävda sig i finalen. Det är en bra häst, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

– Det blev en stor sportslig dag och Sverigeloppet blev som vi önskade. Jag är väldigt nöjd med dag ett på Elitloppshelgen. Jag vill understryka att vi hade en väldigt bra bana som de aktiva var nöjda med, säger Solvallas chef Tore Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM