”Vi spikar Perssons stjärna”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Det ser fantastiskt bra ut. Fina tävlingar och bra sport.

Veckans spik

11 Chimall T.T. (V75-6) Han gick riktigt bra efter galopp senast och nu kommer han att gå med helstängt huvudlag enligt Fredrik. Jag tror på bra chans.

Veckans drag

3 Aggas Dyring (V75-2) är en outsider.  Har varit jättefin på slutet och borde kunna gå barfota igen. Från spår tre borde han få ett bra lopp.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

V75-finaler med jackpot under Elitloppshelgen. Kunde det bli inte? Nej, särskilt inte när Chimall T.T. inte ser ut att bli favorit.

Veckans spik

11 Chimall T.T. (V75-6) var fullt godkänd näst senast och strålande efter galopp senast. Bakspåret tror jag kan gynna Fredrik Perssons häst då han tycks gilla att gå den tunga vägen.

Veckans drag

3 Bobtail (V75-1). Varken Stig H Johansson eller Erik Adielsson fick vara med och leka i Elitloppet i år, men jag har småfeeling för att denna duo kan överraska både en och två gånger under lördagen istället.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Hög klass, när det är så hög klass är det öppna och svårlösta lopp. En otroligt flott omgång sportsligt och svårt spelmässigt, svårt att hitta bra spikar.

Veckans spik

7 Sven Olof (V75-4) Svanstedt visade under fredagen att hästarna har form. Sven Olof har vunnit lätt de två senaste starterna, det ser bra ut och det är en spännande häst.

Veckans drag

8 Persos Seaman (V75-6) går ner i klass och har visat kanontider och form. Den är glömd i spelet.

ARTIKELN HANDLAR OM