Åke: Hon ska ha bra segerchans

Foto: ALN
TRAV

Åke Svanstedt är hetast på förhand inför V75-finalerna.

Sveriges championtränare har nio hästar till start - och flera riktigt intressanta

– Nu är det dags att rycka skorna runt om, säger Svanstedt om en av de mer betrodda hästarna.

Han leder tränarligan på V75 med 24 segrar och har kanonform på stallet.

Under fredagen värmde Åke Svanstedt upp med att vinna finalen av Sverigeloppet och 300 000 kronor på Solvalla med Mad Image.

Inför lördagens V75-finaler på Solvalla har han laddat rejält. Nio hästar selas ut av Axevallatränaren som kommenterar dem på följande vis till sajten rikstoto.no

– Cleo Nalan (V75-1) ”Hon har kommit tillbaka på allvar efter långa vila. Senast var hon jättebra och det är tydligt att hon behövde ett par lopp innanför västen. Hon är nog så bra hon kan vara och det är klart att jag räknar med att hon ska ha chans. Kort distans är väl inte hennes bästa gren men blir det tempo på loppet så kan det gå vägen. Det blir barfota runt om som i de senaste starterna.”

– Mucles G.T. (V75-1) ”Hon fick en tung träningsperiod efter att ha gjort några mindre bra insatser på hårda vinterbanor. I comebacken var hon jättefin och vann på ett bra sätt och på en bra tid. Allt är fortsatt bra med henne i jobben efter det. Hon är inte så startsnabb men brukar kunna gå en trudelutt till slut. Med tempo och klaff är hon inte helt chanslös. Hon tävlar barfota runt om som senast.”

– Gossip’s Winner  (V75-2) ”Han har utvecklats hela tiden och gör den ena bra loppet efter det andra. Nu är det tufft motstånd men nu är det dags att rycka skorna runt om. Han gick så i ett amatörlopp på Åby ifjol och det fungerade inte, men då var han inte alls i samma slag som nu. Jag tror barfotabalansen kommer att höja honom ett snäpp. Han är rask ut och jag laddar för ledning. Distansen är hans bästa.”

– Helge Palema (V75-3) ”Han har utvecklats på ett bra sätt och känns fortsatt fin i jobben. Nu möter han riktigt tufft motstånd och det här känns lite som ett elddop för honom. Han trivs uppenbarligen i vår träningsmiljö och jag blir inte förvånad om han dyker upp i striden.”

– Dreamalittledream (V75-3) ”Hon gör bra lopp hela tiden och jag kan inte tro annat än att hon har fortsatt toppform. I träningen känns hon i alla fall jättefin. Här är det dock tufft motstånd och ett byngligt läge. Jag får nog vara nöjd om hon tjänar en bra peng.”

– Niller (V75-3) ”Han har gått bra till slut men har inte fått vinna i de senaste loppen. Formen sitter där men jag vet inte säkert hur han klarar täta starter men jag hoppas och tror att han klarar det utan bekymmer. Han tävlar barfota runt om som vanligt.”

– Sven Olof (V75-4) ”Han har jättebra form och det var synd på spåret. Senast spetsade vi ju från bricka sju och jag kommer att satsa på ledning nu också. Kommer vi dit kör jag gärna där. Det var kanske lite enklare motstånd senast men han hade en del sparat. Han går barfota runt om igen.”

– K.L.M.Prelong (V75-6) ”Hon hoppade omotiverat senast och vi har inte kunnat förstå varför hon gjorde det. I jobben känns hon precis som vanligt. Det lutar åt ett lite försiktigare upplägg den här gången och hon får förhoppningsvis ett bra lopp i draget. Vi får se hur många hon slår sig förbi till slut.”

– Avanto (V75-6) ”Han går bra varje gång och läget behöver inte vara fel för honom. Får han sin smygare i hyggligt tempo och en lucka till slut kan han vara med långt framme. Något hett segerbud är han dock inte, säger Åke Svanstedt till rikstoto.no.

ARTIKELN HANDLAR OM