Prince Tagg hyllas – får egen bakelse

Foto: Mantorptravet/Kanal 75, Lars Jakobsson
TRAV

Sugen på något sött?

Varför inte testa Prince Tagg-bakelsen.

Folkets häst har nu inte bara en egen blogg och fanclub - nu finns även ett smaskigt bakverk uppkallat efter stjärntravaren.

– Den ser mumsig ut, säger Roger Elebring på Mantorp.

Han är folkets häst och många hjärtan klappar för Prince Tagg i Elitloppet.

Sagohästen som tränas av doldisen Ralf Karlstedt i Mantorp har mångas sympatier.

Roger Elebring på Mantorptravets sekretariat talar om stor uppståndelse inför Elitloppet.

– Det har varit fullt pådrag hos Karlstedt och Prince Tagg hela veckan. Tidningar, tv och radio har varit där och avlöst varandra, säger Roger Elebring.

Buss med fans

På söndag morgon går en fullproppad buss till Solvalla med Prince Tagg-entusiaster. De är iklädda Prince Tagg-t-shirts och har stora banderoller med sig.

– Östnytt är även med i bussen med ett reportageteam. De kommer att visa ett tv-inslag om resan senare på söndagskvällen, säger Elebring.

Har med sig bakelser

Med på bussresan finns även 100 Prince Tagg-bakelser. Ett konditori i Linköping har tagit fram ett bakverk på stjärnhästen.

– Jag har inte provsmakat ännu men den ser mumsig ut. Alla som åker med i bussen upp får varsin bakelse att smaska på. Det är kul att det har blivit sådant stort genomslag för Prince Tagg överallt. Många som inte är så insatta eller är intresserade av trav har blivit involverade.

– Vi har även sålt många t-shirts till folk ute i landet. De kommer att ansluta till oss på Solvalla och vara med i Prince Taggs egen hejarklack. Vi kommer att hålla till på en egen läktare i sista kurvan. Hästen lär få ett stort stöd av sin fan club, säger Roger Elebring.

ARTIKELN HANDLAR OM