”Inte främmande för världsrekord”

Lisa Americas tränare Jerry Riordan inför storloppet

TRAV

Lisa America kan gå världsrekord i Elitloppet.

Stjärnan har fått toppform efter Oslo Grand Prix.

– Hon kan gå under 1.09 på den här fina banan, säger tränaren Jerry Riordan.

Foto: ALN

Lisa America gick fram som en virvelvind i de svenska storloppen ifjol höstas. Hon vann Sundsvall Open Trot och Åby Stora Pris i ren utklassningsstil. 

Sedan tappade stoet formen och blev sliten lagom till vintermeetinget i Paris. Under våren har tränaren Jerry Riordan startat sitt stjärnsto i form. Senast i Oslo Grand Prix flög hon fram över upploppet och blev tvåa bakom Arch Madness. 

– Hon var bra i Oslo, men ändå bara i 80-procentig form. Hon har tagit loppet på helt rätt sätt och gått kraftigt framåt i form, säger Jerry Riordan. 

Under lördagen gick Lisa America ett lätt jobb på morgonen - och kändes enligt Jerry Riordan oerhört fin.

”Världsrekord”

–  Hon känns fantastisk och nu är hon så bra som hon kan vara. Min häst Melton Kronos gick 1.10,5 i dag på den här fina banan, och Lisa America är två sekunder snabbare så jag är inte främmande för en världsrekordtid. Tider betyder dock ingenting, om man inte ska sitta i fängelse, och det har jag aldrig gjort, säger Riordan.

Otursbana

Enda frågetecknet är att Solvalla varit en otursbana för Lisa America - men om förbannelsen bryts under Elitloppet går varken Arch Madness eller Rapide Lebell säkra. 

– Vi har misslyckats tre gånger i rad, men jag måste tro att vi lyckas den fjärde gången. Jag kan inte lova seger, men vi har åtminstone en bra segerchans.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM