Här blir han diskad – kör på konkurrenten

Drama i första Elitloppsförsöket – stjärnan blir diskad

TRAV

Här tränger sig Define the World ut för att få en Elitloppsplats.

På kuppen klipper han Year in Reviews ben.

– Om de inte hade diskat honom kunde domarna lika gärna ha slutat i tornet, säger Year in Reviews kusk Per Lennartsson.

Första Elitloppsförsöket blev ett dramatiskt lopp med positionskrig från start till mål. Efter 400 meter körde Define the Worlds kusk Paul Macdonells snävt ner i vinnarhålet framför Year in Review, en situation som var ett gränsfall till trängning. In på upploppet hade kanadensaren finalkrafter kvar, men satt fast bakom Year in Review och Per Lennartsson som hade gått ut i andraspår.

”Var solklar”

Då styr kanadensaren Paul Macdonell plötsligt rakt ut i andraspår - och kör över Year in Review - som flyger rakt upp i galopp. Per Lennartsson, som hade all anledning att vara arg var dock lugn och sansad efter loppet och var stor i nederlaget.

– Kanadensaren hade krafter kvar och jag förstår att han blev ivrig och ville komma ut för att få en finalplats. Men han körde rakt på benen på min häst och jag tycker att diskningen var solklar, säger Per Lennartsson.

Brioni till finalen

Brioni fick fjärdeplatsen i stället för Define the World. Per Lennartsson tror inte att hans häst hade gått vidare även om den inte hade blivit påkörd.

– Vi blir troligen femma om vi inte blir påkörda. Jag borde ha släppt ner Rapide Lebell framför mig, då hade vi nog klarat en finalplats, säger Per Lennartsson.

Tror du att hästen blev skadad?

- Jag var rädd för det först, men det ser inte så ut, så jag hoppas han klarade sig.

FAKTA

Hästarna som är klara för finalen efter första försöket

Rapide Lebel

Wishing Stone

Libeccio Grif

Brioni

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM