Här är Almenäs fräcka sexskämt till vinnaren

TV4-profilen skämtade till det i direktsändningen

TRAV

Joakim Lövgrens iskalla taktik bakom Brioni avgjorde Elitloppet.

Men Jessica Almenäs fick honom svarslös i TV4-studion när hon läste upp

tittarnas sms.

– Nu är du värd ett ligg i kväll, får man säga så? sa Almenäs.

Jessica Almenäs.

Elitloppsvinnaren Joakim Lövgren körde ett iskallt lopp bakom Brioni och avvaktade på innerspår när konkurrenterna körde sig trötta i ledningen och spåren.

Den enda hästen som vunnit Elitloppet från sista position i modern tid tidigare är Coktail Jet 1994.

– Efter det jobbiga försöksloppet ville jag skona hästen och köra ett snällt lopp. Jag valde att avvakta invändigt fastän vi hade chansen att gå ut i andra utvändigt. Jag ville köra defensivt även om jag tog en risk där.

I sista sväng satt Brioni kvar sist invändigt och inte många på Solvalla trodde att hästen skulle kunna vinna. Den enda som trodde på seger kan ha varit Joakim Lövgren.

– Jag såg att de andra viktiga hästarna började kippa efter andan. Vi hade nytta av att jag kört ett spårsnålt lopp och hade det bästa spurtkrutet. 200 meter kvar började jag tro på seger.

Bakom segern finns ett mycket medvetet tränararbete av Joakim Lövgren för att toppa upp hästen. Han valde medvetet att starta på Gävle 8 dagar innan Elitloppet för att hästen skulle vara helt toppad.

– Vi valde att göra täta starter för att toppa upp hästen 100 procent. Det är en balansgång som alla tränare måste gå; form gentomt fräschhet. Man får en kick i hästen, han är helt maxad i röda blodkroppar.

Vi jobbade efter inställningen att det finns ingen morgondag, att Elitloppet är sista loppet i karriären, men vi ska så klart ta hand om honom på alla sätt nu, och han kommer snart att starta igen.

Det var bara en fråga som gjorde Joakim Lövgren svarslös. En fräck sms-fråga från tittarna som Jessica Almenäs valde att läsa upp i TV4:s direktsändning.

– Nu är du värd ett ligg i kväll! Får man säga så? sa Almenäs med ett leende på läpparna.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM