”Blir inte chockad om han vinner...”

TRAV

Han är tränarchampion på Täby och har hästarna i riktigt fin form.

Under tisdagens stortävlingar har han flera bra chanser.

Patrick Wahl varnar dessutom för skrällen Erroll i Stockholms Stora Pris.

– Jag blir inte chockad om han vinner, säger han.

Patrick Wahl är tränarchampion på Täby och har en outsider i Erroll som är med i Stockholms Stora Pris.

Det är dags för årets näst största dag på Täby Galopp. Stockholms Stora Pris avslutar V65 och Dagens Dubbel på tisdagen med ett förstapris på 700 000 kronor. Banans bästa tränare Patrick Wahl har sju hästar till start inom V65. En av dem är Erroll som nu får sitt elddop när han går ut i Stockholms Stora Pris.

”Ger aldrig upp”

– Erroll (V65-6) gör allting rätt hela tiden men nu är det lite examensdag för honom. Det är lite upp till bevis. Jag är jättenöjd med honom och han har aldrig varit bättre än nu. Men han möter extremt bra hästar och det kommer att bli tufft. Jag tror att det blir en väldigt tight strid och det kommer nog inte skilja mycket från första och sista hästen. Min häst ger aldrig upp och är väldigt speedig med rätt löpning. Jag blir inte chockad om han vinner för han har slagit bra hästar tidigare, säger Patrick Wahl.

”Står bra till viktmässigt”

Täbys championtränare kommenterar här sina övriga hästar inom V65. Han börjar med en bra chans i V65-inledningen.

– Sirjoshua Reynolds (V65-1) står bra till viktmässigt och känns också väldigt fin. Hästen ska enligt tidigare meriter vara bättre på gräsbana som det är nu. Men för mig har han bara startat på dirt-track och gjort det bra där också. Jag tycker att han ska ha en bra chans att vinna. Det känns även som att hästen har blivit lite hårdare i psyket, säger Wahl.

”Han är min bästa chans”

– Tambourin Man (V65-2) blev det fel för i Danmark senast. Han fick fel löp på en fel bana. Hästen kan bättre och tränar bra. Normalt sett ska det vara en fin chans här. Han möter överkomligt motstånd och är min bästa chans på V65.

– Zip (V65-2) är det lite av en test med över den här distansen. Det är en bra häst i grund och botten men nu provar vi distansen för första gången. Jag tror inte att han slår Tambourin Man.

– Black Magic Women (V65-3) får svårt att vinna och jag ligger lågt.

– Racing Lady (V65-5) är väldigt löpberoende och måste ha högt utgångstempo för annars ligger hon på för mycket.

– Zingoalla Said (V65-5) är mer jämn och har gjort det bra hela tiden. Hon har även blivit bättre och bättre på slutet. Båda hästarna är inga heta vinstchanser utan plockar de pengar är jag nöjd. Jag tycker dock att det är ett väldigt öppet löp där nästan vem som helst kan vinna, säger Patrick Wahl.

Michael Carlsson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM