TV4: ”Vårt bästa Elitlopp någonsin”

Foto: aln
TRAV

Elitloppshelgen blev en tittarsuccé för TV4.

Siffrorna ökade kraftigt från tidigare år och finalen sågs av över 600 000 personer.

– Det är väldigt, väldigt bra. Det är vårt bästa Elitlopp någonsin, säger Niclas Andersson, vd på Kanal75.

I helgen arrangerade Solvalla Elitloppet. Den stora folkfesten med ett av världens bästa travlopp som höjdpunkt drog över 50 000 besökare till nationalbanan i dagarna tre. En mycket stark siffra. Men Solvalla var inte ensamma om att locka storpublik till evenemanget. TV4 – som sände live fredag, lördag och söndag ökade tittarsiffrorna kraftigt från tidigare år.

”Tittarna gillar att vi är live”

I söndags följde 411 000 Elitloppet Direkt, att jämföras med 273 000 året innan, en ökning med 34,3 procent. Själva Elitloppet, som gick strax efter klockan 17, sågs av 604 000.

I lördags följde 233 000 tittare V75 Direkt, en ökning med 24,8 procent. Vinnarfesten sågs av 207 000, en ökning med 11,9 procent jämfört med lördagen innan.

–  Det är väldigt, väldigt bra. Det är vårt bästa Elitlopp någonsin, säger Niclas Andersson, vd på Kanal75.

– Elitloppet är väldigt starkt i sig. Det är en stor sportslig händelse. Sen har vi kontinuerligt förbättrat våra sändningstider och program hela tiden. Vi direktsänder hela helgen och tittarna gillar att vi är live hela tiden, fortsätter Andersson.

”Satsat kolossalt”

Kanal75 och OTW som producerar TV4:s travsändningar har satsat väldigt mycket just för att göra sändningen så bra som möjligt.

– När man har riktig elitidrott och sänder live så blir det höga tittarsiffror. Det är kul att se att så många är intresserade av trav. Vi har satsat kolossala resurser på det här och vi har använt de bästa personerna på varje position, både i rutan och allt runt.

ARTIKELN HANDLAR OM