Foppas superhelg – kan vinna 1,3 milj

Peter Forsberg och Robert Bergh.
TRAV

Här är Peter och Kent Forsbergs superhelg.

Hockeystjärnornas hästar kan vinna 1,3 miljoner.

– Det vore otroligt roligt, men det är väl att tro på jultomten, säger Kent Forsberg.

Hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg har ett stort travintresse och är delägare till ett tiotal hästar. I helgen startar två av deras hästar på Bergsåker som kör dubbeltrav. Och hästarna startar inte i vilka lopp som helst.

Under fredagen jagar det treåriga stoet Brittania 800 000 kronor i E3-finalen. Hästen vann sitt försök till det ärofyllda loppet och startar från spår fem i finalen. Kör hästen gör tränaren Robert Bergh och delägarna är spända inför loppet.

– Brittania har visat att hon är riktigt bra men det är tufft och det finns en storfavorit och att slå henne lär väl nästan vara omöjligt men vi ska göra ett försök. Man har sett i travlopp att allt kan hända, det såg vi senast på Kalmar när de körde V75. Det är absolut inte kört, säger Kent Forsberg.

”Inga segerförhoppningar”

På lördag startar duons stora stjärna Real de Rabut i Gulddivisionens final med 500 000 kronor i förstapris. Kent Forsberg har tidigare varnat för hästen då han vunnit till höga odds – men den här gången ligger han lågt.

– Jag tycker att han är ute mot lite för hårda hästar. Han är mer en långtradare så där har vi inga segerförhoppningar. Vi får hoppas på överpace så att han kan komma på slutet och skulle han ta en plats är jag är väldigt nöjd.

Har du pratat med Robert Bergh inför helgen?

– Ja, absolut. Han tycker båda två ser bra ut och de har fått relativt bra spår. Han är lite optimistisk, åtminstone för Brittania.

Peter Forsberg är bortrest och kommer inte besöka Bergsåker och Sundsvall i helgen. Det kommer däremot Kent Forsberg som sällan missar att vara på plats då hans hästar startar. Skulle det gå riktigt bra i helgen kan deras hästar springa in 1,3 miljoner kronor – men det är inte pengarna som är det viktigaste.

– Visst är det viktigt med pengar men att få vara med i de stora loppen är jätteroligt. Det är stort att vinna stora lopp, säger Kent Forsberg till Trav365.