Ohlsson om banan: Det låter konstigt

TRAV

Sommar och topptävlingar på Bergsåker.

Då kan man inte köra barfota på banan – något som förvånar hemmakusken Ulf Ohlsson.

– Det är konstigt om man behöver tävla med skor, det ska gå att köra barfota även om det regnar, säger Ohlsson.

I helgen avgörs E3-finalerna samt V75-finalerna på Bergsåkers travbana i Sundsvall. Landets häst- och kuskelit gör upp inför storpublik och på sommaren brukar hästarna tävla på perfekta banor med valfri balans på hovarna.

Men nu rapporterar Bergsåkers banmästare om regn vilket innebär att banan inte håller för att köra barfota.

– Om man tittar på prognoserna så är det regn till kvällen och i morgon blir det molnigt. Blir det uppehåll så river vi banan och då går det att köra barfota, men det är en risk att det inte går att köra barfota. Vi packar banan så att vi ska få en yta så att inte regnet tränger in i banan, säger biträdande banmästaren Fredrik Söderholm.

Ohlsson skeptisk

De här uppgifterna får travkusken och hemmaprofilen Ulf Ohlsson att reagera.

– Jag har ingen koll på det, jag har inte varit inne där i dag men det låter konstigt. Jag tycket det låter konstigt för normalt sett ska man kunna köra barfota. Men jag vet inte om de lagt på för grovt material och det är därför det inte ska gå, men det är svårt att uttala sig när jag inte sett banan, säger Ohlsson.

Ska regn påverka banan så mycket att det inte går att köra med optimal balans?

– Nej, det tycker jag inte. Banan ska kunna vara så pass bra även om det regnar. Man ska kunna köra barfota. Varje tränare får välja själv om det går att köra barfota, men jag tycker det är konstigt om man ska behöva köra med skor. Det går ju att köra barfota på de andra banorna, säger Ohlsson.