”Han kan utmana favoriten”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Det känns som om omgången håller bra klass, det brukar var så när det är finaler på sommaren. Sommartravet drar igång och vi får hoppas på publiksuccé. Dessutom blir det kul med E3-loppen.

Veckans spik

V75-4, 4 Forrest Jump.

Hästen var fantastisk bra för Åke Svanstedt i första starten. Nu kommer hästen vara ännu bättre med ett lopp i kroppen. Med spår fyra och en bra resa tror jag att han vinner.

Veckans drag

V75-7, 10 M.T. Big Business

Det ska bli spännande att se Örjan Kihlström i sulkyn för första gången. Hästen gjorde en stark prestation senast då den vann och avslutade rejält. Det känns som som ett öppet lopp.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Traditionen säger låg utdelning på tidigare skrällbanan Bergsåker men tänk på att det är jämnare lopp den här gången med anledning av V75-finalerna.

Veckans spik

5 Il Leone (V75-4) blev jag imponerad av senast. Magkänslan är att någon av de hårdast betrodda i loppet vinner och jag tar ställning.

Veckans drag

2 Yellow Eden (V75-3) blir visserligen hårt betrodd, men han kan vara en chansspik med tanke på det fina läget. Hultman-Kihlström är sällan chanslösa i en V75-final från så här fina lägen.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är en mycket flott omgång, fantastiskt fin. Det är finaler och när det dessutom är E3 blir det ännu mer spännande med unga hästar.

Veckans spik

Det är en svår omgång att tippa. Det finns några stora favoriter men jag väljer att tänka lite annorlunda. Som norrman tror jag 11 Trons Pila (V75-5) är överlägsen. Hon har fin form och fin fart. Jag är lite patriot men hon står bra till i det här loppet.

Veckans drag

3 Perfectly Enough (V75-6) kan utmana Tuomas Korvenojas häst. Han var en av de som imponerande mest i försöken och det är en outsider.

Trav365