Taktiken – så ska de vinna 500 000 kronor

Foto: KANAL75
Fredrik Persson och Viola Silas.
TRAV

Hon vann guldfinalen på Gävletravet och tjusade hela trav-Sverige.

Nu är drottningen Viola Silas tillbaka och utmanar killarna på V75.

– Jag har feeling för att hon kommer att göra ett riktigt bra lopp, säger Fredrik Persson.

Femåriga Viola Silas och hennes kusk Fredrik Persson hade stor show på V75 på Gävletravet för en och en halv månad sedan. Hästen skrällvann då Gulddivisionens final med 500 000 kronor i förstapris. Hästen fick ett lopp i rygg på ledaren och när luckan kom på upploppet exploderade hästen till seger.

Efter loppet grät Persson i vinnarcirkeln där han fick ta emot pris av Prins Daniel. Efter den starten har drottning Viola varit ut i Copenhagen Cup där hon slutade oplacerad – trots att hästen gick en bra tid.

– Jag var nöjd med henne med tanke på omständigheterna. Det var väldigt tuffa hästar emot samtidigt som hon själv inte var på topp. Jag hade inte vässat henne inför det loppet och det blev lite för långt mellan starterna. Hon var inte tillräckligt förberedd helt enkelt, säger Fredrik Persson till ATG:s nyhetsbrev.

”Vässat upp henne”

På lördag är publikfavoriten tillbaka på banan då hon startar under Bergsåkers V75-fest. Som alltid får Viola Silas möta hårt motstånd men tränaren tror på chans i V75-3.

Anledningen: Hård träning efter förra loppet.

– Jag har vässat upp henne mer och kört tuffare jobb nu än om man jämför med inför senaste starten. Jag har feeling för att hon kommer att göra ett riktigt bra lopp i Sundsvall. Allt tyder på det.

Taktiken: Kör i ledningen

Viola Silas har visat sig vara riktigt startsnabb och kusken har taktiken klar för sig.

–  Jag ska prova för ledningen och får vi den så kör jag där. Jag tänker inte släppa till någon, inte ens till Iceland. Inför starten i Gävle visste jag inte riktigt var jag hade henne. Men det vet jag nu, säger Fredrik Persson till ATG:s nyhetsbrev.