Tränaren: Han kan bli en världsstjärna

Brad du Veluwe överlägsen de svenska treåringarna

TRAV

Storloppet E3 med 800 000 kr i förstapris på V75 blev ingen match.

Finske treåringen Brad du Veluwe var för bra.

– Han kan bli en världsstjärna, men det är en bit kvar, säger tränaren Tuomas Korvenoja.

V75 på Bergsåker hade årgångsloppet E3 för treåringar som höjdpunkt. Efter flera strykningar ställde nio treåringar upp för att slåss om förstaprisets 800 000 kronor.

När bilen hade släppt i väg fältet galopperade ytterligare tre.

Kvar fanns bara sex hästar – och finsktränade jättefavoriten Brad de Veluwe brakade direkt till ledningen. Bakom radade sig de svensktränade hästarna upp sig på rad bakom favoriten. Brad de Veluwe fick bestämma tempot som han ville och öppnade första varvet på enkla 1.15.

In på sista bortre långsidan gasade kusken och tränaren Tuomas Korvenoja på bakom Brad, och ingen av de andra hästarna kunde haka på. In på upploppet kunde Brad de Veluwe lunka i mål avstannande och Korvenoja hann bjuda på en segergest. Segern som var värd 800 000 kronor blev mycket enkel.

– Visst kan han bli en ny världsstjärna, men det är långt kvar dit ännu. Det blev ett lugnt lopp i dag, och han var mycket bättre och sprang rakare med ett nytt bett, säger Tuomas Korvenoja.

Mästertränaren och tv-kommentatorn Stig H Johansson hyllade hästen efter segern och spådde honom en lysande framtid. Och Korvenoja kunde förstås inte annat än att hålla med.

– Han har det mesta. Fin fysik, startsnabbhet och löphuvud. Han behöver bara mer hårdhet. Vi kommer matcha honom lugnt i år, och göra max 12-13 starter. Det finska kriteriet är huvudmålet.

Bakom den lysande vinnaren svarade On Track Piraten och Erik Adielsson för en mycket stark spurt som tvåa och här kan tränaren Hans R Strömberg ha en häst som kan räcka långt i det svenska kriteriet, där ju inte Brad du Veluwe får starta.

Brad du Veluwe vann loppet på 1.13.7, On Track Piraten noterade två tiondelar sämre.

FAKTA

Rätt V75-rad och utdelning

1-5-3-4-9-4-11

7 rätt: 4512 kr

6 rätt: 43 kr

5 rätt: Jackpott.

Trav365