Svanstedts dominans: Tar tredje raka segern

Åke Svanstedts stjärna tillbaka - tog tredje raka i Forus Open

Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden
TRAV

Torvald Palema är tillbaka i toppen.

Svanstedts stjärna vann Forus Open i Norge för tredje gången i rad - ett äkta hattrick.

– Jag förstod att Rapide Lebel inte var på topp i dag så jag körde till ledningen, säger Åke Svanstedt. 

Franske monstret Rapide Lebel var storfavorit i Forus Open i Norge. Men Rapide Lebel hade en riktigt dålig dag. Eric Gaffin körde galopp direkt i starten, och sedan stämde inte travet alls för Rapide Lebel som även slog på en andra galopp.

I stället passade Åke Svanstedt på att köra till ledningen i loppet. Tempot var högt uppskruvat och genom sista svängen pressade Renomme D'Obret på Torvald. För en stund såg det ut som att Torvald skulle ge upp, men tioåringen kämpade som aldrig förr och gav aldrig konkurrenterna en chans över upploppet. Segertiden blev 1.10,9, förstapriset i loppet var över en miljon kronor. Och det var Torvalds tredje raka seger i loppet - ett äkta hat trick.

- Jag tyckte inte att Rapide Lebel såg lika bra ut som inför tidigare starter och förstod att han knappast var på topp i dag. Torvald var väldigt fin idag och jag tycker nog att han är lika bra som tidigare säsonger. Största skillnaden är att motståndarna blivit bättre i år.

Tvåa i loppet slutade Unforgettable från rygg ledaren och Renomme D'Obret höll till tredjeplatsen.

Genom segern passerade Torvald Palema 26 miljoner insprunget – och av allt att döma återstår många miljoner att hämta på tävlingsbanan för tioåringen.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM