Nybrink: Kändes som ett antiklimax

Micke Nybrink om helgens V75

TRAV

Han var fin, Brad de Veluwe.

Lekte sig till seger i E3-finalen.

Men om han var bra vete f-n.

De andra lekte följa John.

Det var upplagt för både stor sport och häftigt spel, V75-finaler med de bästa äldre hästarna, jackpott och dessutom årets första stora lopp för de kommande årens stjärnor, treåringarna. Men det blev ungefär som vanligt när det är stortrav på Bergsåker, favoritparad, låg utdelning för

sju rätt och ingen utdelning alls på fem rätt. Avsaknaden av krig i loppen var också påtaglig, sex av sju race vanns av den som ledde varvet kvar.

På något sätt börjar det bli graverandeför den norrländska travmetropolen.

Hur kan det komma sig? Min teori har varit att loppen är för skiktade, att det bara är några få hästar som kan vinna – men nu var det ju finaler och då brukar det inte vara så. Nu struntar vi det och tittar istället på gårdagens vinnare:

Sanity ledde varje meter av V75-1, silverfinalen. Visst, han fick dirigera som han ville men oj vad fin han såg ut i mål. Nu väntar gulddivisionen för Malin Lövgrens kelgris och där blir han ett tillskott.

Om jag vore delägare i Sanity skulle jag glädjas istället för att lägga en spya på Micke Nybrink i vinnarcirkeln…

Caliber T.T. värmde fint och dök till front i V75-2. Sen sträckte de andra armarna i vädret och Fredrik Persson kunde strypa farten för att vissla undan på speed.

Ridån gick ner direkt Mitt drag Yellow Eden blev favorit i guld, V75-3, och ridån gick ner direkt när Örjan Kihlström körde startgalopp med honom. Beanie M.M. fick ledningen, nästan tvingades dit; Viola Silas verkade vara i desperat behov av draghjälp. Sen pullade Beanie hårt och höll undan på stumma ben.

Om Yellow Eden vunnit felfri? Är damfotboll som V75-kor? Kihlström kördeför övrigt galopp med nästan alla sinaV75- hästar. Träfingrar, sa någon elaking. Anteckna inte det här i ditt cv Örjan. Glöm och gå vidare.

l l l

Håkan Eriksson skulle köra i spets med Muscles Spirit i V75-4. När Åke Svanstedt smög fram utvändigt efter 400 meter kastade han sig på rygg som om Svanstedt riktat en kalashnikov mot honom. Forrest Jump fick ledningen gratis och sen kunde vi ha snabbspolat. Melander – en riktig mysfarbror Noralf Braekken hade en dålig dag när han körde bort omgångens största favorit, Trons Pila, i V75-5. Vad han gjorde för fel? Berätta istället vad han gjorde som var rätt? Nichts. Nordblomma vann för Gunnar Melander efter en snygg kuskinsats.

Melander är en av travets verkliga mysfarbröder.

l l l

E3-finalen vann Brad de Veluwe. Han är troligen ett stort löfte. Nu galopperade alla andra (typ) bort sig och finnen fick göra som han ville. Loppet kändes tyvärr som ett antiklimax. Är de redan slitna eller bara gröna, treåringarna? E3-finalen för ston dan innan var heller

ingen travpropaganda.

Japp, jag gick back, märktes det i texten?