Hemmatränaren: Så ska vi vinna på V64

V64 gästar Åmål – hemmatränaren om sin Stjärna

TRAV

V64-spelets sommarturné är inne på sin tredje vecka och på onsdagen är det Åmåls 800-metersbana som är skådeplats.

Hemmatränaren Marcus Hultman har två hästar till start inom streckspelet och mest tror han på fyraåriga stoet Stjärna.

– Hon borde vara mycket vassare med senaste loppet i kroppen och jag har förhoppningar på att komma till ledningen, säger han.

Bär man namnet Stjärna (V64-1) har man en hel del att leva upp till. Än så länge har kanske inte Marcus Hultmans sto nått någon riktig stjärnstatus, men på onsdagen kan hon ta steget ut i rampljuset och presentera sig för den breda publiken.

Men vi tar en sak i taget.

Redan innan V64-spelet drar igång ska Hultmans Rixhäst Jo Jo Ribb göra karriärens tredje start. Hennes första två tävlingsframträdanden har resulterat i en andra- och en femteplats, vilket ger en 13:e plats i Rixallsvenskans tabell.

– På grund av en kraftig bihåleinflammation kom Jo Jo Jubb tyvärr efter i träningen i våras och tappade två månader. Men nu har hon gjort två starter och jag tycker att hon har tagit åt sig loppen bra och blivit bättre och bättre hela tiden. Hon är väldigt löpärlig och även om det är ganska tufft motstånd den här gången blir jag inte förvånad om hon räcker till en plats bland de tre främsta, säger Hultman som hoppas på rejält publikstöd från Jo Jo Jubbs närmare 1 000 andelsägarna.

– När hon debuterade här hemma var det väldigt mycket andelsägare på plats och nu när det är semestertider och vår största tävlingsdag för året räknar vi med mycket folk.

Mycket vunnit i ledningen

Med Jo Jo Jubb i mål väntar så kvällens hetaste chans för Hultman. Stjärna gjorde senast debut i hans regi och slutade då femma från tredje par utvändigt.

– Hon var skadad när hon kom till mig och vi hade tagit det lugnt och bara gett henne lätta jobb inför senaste starten. Hon var lite ringrostig men som det verkar har hon tagit loppet bra och jag tror att hon kommer att vara klart bättre den här gången. Hon öppnade snabbast av alla från spår sju på tilläggsvolten senast så jag tror att hon kan tillgodogöra sig spåret. Samtidigt är det hårdare motstånd nu och det kanske kan bli tufft att vinna. Men kan hon få ligga ifred i ledningen är väldigt mycket vunnet...

Spåret grusar förhoppningarna

Även om Stjärna bär namnet är det Hultmans andra V64-häst Who´s My Daddy (V64-2) som är något av stallets stjärna.

– Om han är en stjärna vet jag inte men det är en jättebra häst som har kapacitet att gå en bit upp i klasserna. Han har börjat släppa till i år och tar ut sig mer i loppen jämför med i fjol. Senast var han med på norska V75 i Drammen och satt då fast i rygg på ledaren med allting sparat.

Två segrar och två andraplatser på sex starter har det blivit för Who´s My Daddy så här långt i år och Hultman hade innan onsdagens startspår lottades förhoppningar på att få vända upp för segerdefilering framför hemmapubliken.

– Hade vi fått spår ett till sex hade jag trott på toppchans. Men nu fick vi tolfte och det är iskallt. Han är inte typen som man kör fram i dödens med utan jag kommer att köra på chans och smyga med. Vi får hoppas på rejält överpace så att han kan ta så många som möjligt till slut, men segerchansen är minimal.

Kanal 75/Ola Johansson